Περιβάλλον

23/06/2023 - 14:58

Ερμού Μυτιλήνης: οι πινακίδες επιστρέφουν και... μια Πρόταση για το άμεσο μέλλον!

γράφει ο Πάνος Πίτσιος

Με έκπληξη αλλά και ιδιαίτερη ευχαρίστηση, διαπίστωσα τη σωστή επανατοποθέτηση των πινακίδων ένδειξης πεζοδρόμων που είχαν αφαιρεθεί για κάποιο λόγο πριν δύο περίπου μήνες, από την Ερμού (στο Γενί Τζαμί) και από τους λοιπούς πεζοδρόμους (Μητρέλια, Κομνηνάκη, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Χίου, κ.ο.κ.).

Δυστυχώς, όπως παρατήρησα επισταμένως μετά την επανατοποθέτηση, το "βιολί βιολάκι" για μια προφανώς μεγάλη μερίδα συνδημοτών μας, που αγνοώντας τις πινακίδες, καταστρατηγούν την πεζοδρόμηση της Ερμού και με μεγάλη μάλιστα ταχύτητα, γεγονός απαράδεκτο από κάθε άποψη.

Εν πάση περιπτώσει, είναι μια σωστή ενέργεια των αρμοδίων και τους αξίζουν συγχαρητήρια !!!

Κάποια στιγμή, με τη βοήθεια της Τροχαίας, ελπίζω να "συνέλθουν" και οι μόνιμοι παραβάτες, που αγνοούν προκλητικά νόμους και ηθική.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη, οι απαραίτητες πινακίδες στις διασταυρώσεις Αλκαίου - Ερμού και Πιττακού - Ερμού, με αποτέλεσμα η είσοδος στην Ερμού στα σημεία αυτά, να καθίσταται νόμιμη και να δίνει άλλοθι στους επίδοξους παραβάτες !!!

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ

Μετά την εμπειρία που έχει αποκτηθεί από τη συνεχή ενασχόληση τόσων ετών και την ομολογουμένως παταγώδη αποτυχία στο συντονισμό των αρχών προκειμένου να μην καταστρατηγείται το μέτρο, μία λύση υπάρχει ώστε να εφαρμοστεί με πλήρη επιτυχία η πραγματική πεζοδρόμηση της Ερμού, χωρίς ταυτόχρονα να απαιτείται η συνεχής αστυνόμευσή της:

Αφαίρεση των δύο άχρηστων πεζοδρομίων από τις δύο πλευρές της και παράλληλη τοποθέτηση εμποδίων ζικ ζακ καθόλο το μήκος της (πλην των σημείων που αναγκαστικά επιτρέπεται η διέλευση των οχημάτων), όπως ζαρντινιέρες, δέντρα, παγκάκια, καλαθάκια σκουπιδιών, φωτιστικά, κ.ο.κ.

Κατ' αυτόν τον τρόπο, θα δυσκολευτεί εξαιρετικά η παράνομη διέλευση των οχημάτων όλες τις ώρες της ημέρας (αφού θα εκλείψει το κίνητρο, που σήμερα υπάρχει), ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει η δυνατότητα να εισέρχονται κατ' εξαίρεση τα οχήματα που εκ των πραγμάτων πρέπει να διέρχονται κάποιες στιγμές για συγκεκριμένους λόγους (όπως π.χ. ευέλικτα απορριμματοφόρα, van τροφοδοσίας, μικρά αστυνομικά & πυροσβεστικά οχήματα, κ.ο.κ.).

Η λύση αυτή, αν και απαιτεί κάποιο χρόνο αφού πρόκειται για κατασκευαστικό έργο, εφαρμόζεται κατά κόρον σε πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις πεζοδρόμων σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού !!!

 

ΠΑΝΟΣ ΠΙΤΣΙΟΣ

 

Μοιράσου το άρθρο!