Περιβάλλον

29/03/2023 - 10:29

Έζησαν τη μαγεία... έκαναν τη σήμανση! Στο Σκαλοχώρι!

Πολιτιστικός –Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σκαλοχωρίου «Δρυς»

Ο Πολιτιστικός – Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σκαλοχωρίου «Δρυς» απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους και φίλες του Συλλόγου, που μας συντρόφεψαν την Κυριακή 26.03.2023 στη δράση σήμανσης του μονοπατιού των νερόμυλων στην περιοχή των Κάτω Μύλων του Σκαλοχωριού.

Η μέρα μας ξεκίνησε με βιωματική δράση γνωριμίας στην πλατεία του χωριού, όπου η ομάδα συναντήθηκε, επικοινώνησε και ανέλαβε αρμοδιότητες. Στη συνέχεια άρχισε η τοποθέτηση των πινακίδων που είχαν ετοιμαστεί και από την Κάτω Βρύση βαδίσαμε στο γεφύρι του Καραλή, στους Αγίους Αποστόλους, στον Άγιο θεράποντα και τις πηγές, στους νερόμυλους και τους καταρράκτες μέχρι την αγία Μελάνη και τον τελευταίο νερόμυλο κυκλικής διατομής.

σ

Μιλήσαμε για την ιστορία του χωριού, τη λειτουργία των νερόμυλων, τη λαογραφία, τη χλωρίδα και την πανίδα του μονοπατιού και της περιοχής.

Μαγική η διαδρομή, ανοιξιάτικη η φύση, χαμόγελα και ευεξία παντού. Ιδιαίτερες ευχαριστίες αρμόζουν στο ΔΣ και τα μέλη μας που στήριξαν τη δράση ανάδειξης του μονοπατιού των νερόμυλων, στον χωριανό μας ξυλουργό Γιάννη Σαμαρά που έκοψε τα ξύλα και βεβαίως στον Δήμο δυτικής Λέσβου για τη βοήθεια που μας παρείχε στη δαπάνη εκτύπωσης των πινακίδων σήμανσης.

δ

Ελπίζουμε στην άμεση ένταξη των μονοπατιών του χωριού μας στο Δίκτυο περιπατητικών διαδρομών του Δήμου μας και παρακαλούμε τους φίλους της πεζοπορίας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί/ές κατά την επίσκεψη του μονοπατιού, καθώς πρέπει να γίνουν πολλές παρεμβάσεις ακόμα…

Μοιράσου το άρθρο!