Περιβάλλον

04/10/2021 - 13:15

Για το πεζοδρόμιο της Σουράδας

Από τον Πάνο Πίτσιο:

Στις 25 Μαϊου 2020, όταν είχε σχεδόν ολοκληρωθεί, πλην του υπέροχου φωτισμού, το έργο της αναμόρφωσης των πεζοδρομίων της Σουράδας (ο οραματισμός, ο σχεδιασμός και η μελέτη του οποίου, είχαν γίνει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Γαληνού και φυσικά με τη σύμφωνη γνώμη του τότε συμβουλίου της Δ/Κ Μυτιλήνης), είχαμε με το Βαγγέλη Χατζημανώλη, δημοσιοποιήσει ανοιχτή επιστολή, αναφέροντας ορισμένες (7 για την ακρίβεια) παρατηρήσεις (αδυναμίες & συμπληρωματικές προσθήκες).

Η τελευταία παρατήρηση - προσθήκη, ανέφερε επί λέξει τα εξής: "Στην αρχή του έργου, μόλις αρχίζει η ανηφόρα (στην είσοδο της πόλης), στο ύψος των οικιών Σιφναίου και Καραμάνου, απαιτείται η τοποθέτηση ενός πολύ μικρού σε πλάτος πεζοδρομίου από τη μία πλευρά, δεδομένης της επικινδυνότητας που υφίσταται στο εν λόγω σημείο επί δεκαετίες και το οποίο εγκυμονεί κίνδυνο δυστυχήματος ανά πάσα στιγμή. Το πεζοδρόμιο στα 40 – 50 αυτά περίπου μέτρα, που είναι μία από τις πιο επικίνδυνες στροφές της πόλης, πρέπει να φέρει και προστατευτικό κιγκλίδωμα, ενώ κατά προτίμηση πρέπει να κατασκευαστεί από την πλευρά της θάλασσας".

Με πολύ ευχαρίστηση, παρατηρώ σήμερα, ότι το πεζοδρομιάκι αυτό, που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και 50 χρόνια, επιτέλους κατασκευάζεται από τη δεξιά πλευρά, όπως μπαίνουμε στην πόλη.

Δεν ξέρω αν ήταν αποτέλεσμα της παρέμβασής μας αυτής ή αν περιλαμβανόταν στην αρχική μελέτη, αλλά ουδόλως με ενδιαφέρει. Σημασία έχει, το αποτέλεσμα.

Αν και όπως το παρατηρώ με προσοχή, θα μπορούσε να είναι ελαφρώς μεγαλύτερου πλάτους, ώστε να μπορεί να περπατήσει ένας άνθρωπος με ασφάλεια. Υπάρχει ένα μικρό περιθώριο ακόμα !!!

Μοιράσου το άρθρο!