Περιβάλλον

30/06/2020 - 17:44

Για τις κλήσεις της τροχαίας στα Βατερά - Παρέμβαση Προέδρου κ. Στρατή Παράκοιλα

Άμεση ήταν η αντίδραση του Προέδρου της Βρίσας κ. Στρατή Παράκοιλα για το δημοσίευμα του Lesvosnews.net  “Την Κυριακή έβρεχε στα Βατερά... κλήσεις από την Τροχαία!” που φιλοξένησε την καταγγελία του επιχειρηματία κ.  Μανώλη Ευσταθίου.

Η διάσταση που δίνει ο Πρόεδρος κ. Παράκοιλας είναι εντελώς διαφορετική. Όπως μας τόνισε εδώ και ημέρες γίνεται μια τεράστια προσπάθεια για τον καθαρισμό και ευπρεπισμό των Βατερών. Εκτός από τον καθαρισμό της παραλίας έχουν γίνει εργασίες ευπρεπισμού των πεζοδρομίων. Από την τοπική Κοινότητα, υπάρχει ένας διαρκής αγώνας για την περιοχή και την καλοκαιρινή της εικόνα. Την Κυριακή όπως μας αναφέρει ο Πρόεδρος υπήρξε η απαράδεκτη εικόνα στάθμευσης αυτοκινήτων - μερικών επισκεπτών - επάνω στα πεζοδρόμια που μόλις είχαν ασπριστεί. Παράλληλα τα οχήματα δημιουργούσαν πρόβλημα στη κίνηση των πεζών. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι επάνω στο πεζοδρόμιο είχε σταθμεύσει μέχρι αγροτικό όχημα που είχε τρέιλερ με άλογο!

Υπογράμμισε ακόμη ότι στα Βατερά δεν υπάρχει πρόβλημα στάθμευσης καθώς 8 στις 10 επιχειρήσεις της περιοχής έχουν χώρο στάθμευσης για τους πελάτες τους ενώ παράλληλα από φέτος λειτουργεί και κοινοτικός χώρος στάθμευσης.  Η κακή νοοτροπία ορισμένων επισκεπτών στα Βατέρα που επιθυμούν να σταθμεύουν ακριβώς έξω από το κατάστημα της επιλογής τους είναι αυτή που δημιουργεί το πρόβλημα.

Τα Βατέρα – όπως αναφέρει ο Πρόεδρος – ανήκουν σε ένα νεοσύστατο Δήμο με λίγο προσωπικό και ο ίδιος προσωπικά και οι συνεργάτες του καταβάλουν κάθε προσπάθεια για το καλύτερο αποτέλεσμα. Καλεί λοιπόν όλους ο κ. Παράκοιλας να σεβαστούν αυτή την προσπάθεια. Η προσπάθεια είναι για το καλό όλων και επισκεπτών και επιχειρήσεων.

Οι διευκρινίσεις του κ. Παράκοιλα αναδεικνύουν για άλλη μια φορά το θέμα της στάθμευσης και για το πως οι «κακές συνήθειες» δημιουργούν προβλήματα.  Τα Βατερά είναι πανέμορφα και το  σίγουρο είναι σε μια τόσο μεγάλη παράλια είναι παράλογο να μιλάμε για πρόβλημα στάθμευσης. Το πρόβλημα είναι αν μέσα στο μυαλό μας έχουμε την απαίτηση ότι πρέπει να παρκάρουμε ακριβώς έξω από το μαγαζί.

Μοιράσου το άρθρο!