Περιβάλλον

13/04/2021 - 13:35

Κανένα έργο κρηπιδώματος δεν έχει ολοκληρωθεί στο Λιμάνι Πλωμαρίου

του Δημήτρη Μαλλιαρού

Επειδή γράφτηκε στον τοπικό τύπο ότι το κρηπίδωμα στη μαρίνα ως έργο έχει ολοκληρωθεί, παραθέτουμε φωτογραφίες, ερωτήματα και σχόλια σχετικά με το θέμα.

Αρχικά να πούμε ότι υπάρχει μια καθυστέρηση στην οριστική ολοκλήρωση των εργασιών. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες το κρηπίδωμα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, αλλά έχει αρκετές πινελιές που πρέπει να μπουν. Το μεγαλύτερο κομμάτι που μένει να πέσει τσιμέντο βρίσκεται κάτω από το ξενοδοχείο Oceanis. Τι θα γίνει εκεί; Θα μείνει έτσι; Θα ρίξουμε τσιμέντο ή θα φυτέψουμε γρασίδι; Ο τοίχος; Είναι εκτός έργου αυτά τα κομμάτια;

Οι συνδέσεις για νερό και ρεύμα έχουν ολοκληρωθεί; Όχι. Η ράμπα για να κατεβαίνει και να ανεβαίνει ο κόσμος έχει γίνει; Όχι, και μάλιστα το Σάββατο συνέβη ένα μικρό ατύχημα στο οποίο ευτυχώς υπήρξε μόνο ένας ελαφρύς τραυματισμός πεζού. Το σημείο είναι κάπως στενό και απότομο. Καθημερινά περνάει αρκετός κόσμος στη βόλτα, πεζοί, ποδήλατα και σπανιότερα ακόμα και μηχανάκια.

Το τοιχίο που βρίσκεται κάτω από τις ταβέρνες και γενικά η τοποθεσία θα πρέπει να εξωραϊστεί, έχουν δοθεί υποσχέσεις για τοποθέτηση πέτρας, φωτισμού καθώς και να μπουν παγκάκια. Δεν ρίχνουμε απλώς μπετά για να πούμε ότι κάναμε ένα έργο και να καμαρώνει ο κόσμος. Χρειάζεται και εξωραϊσμός.

Στο νέο κρηπίδωμα θα μπορούν να δέσουν μόνο ερασιτεχνικά σκάφη ή και επαγγελματικά;

ΤΟ έργο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Δήμο και το Λιμενικό Ταμείο ή συνεισφέρει και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου; Ο εργολάβος έχει πληρωθεί;

 

http://www.plomarinews.gr/

Μοιράσου το άρθρο!