Περιβάλλον

28/05/2022 - 13:43

Καθάρισαν το 2021 στα Τσαμάκια. Αναλαμβάνουν και φέτος δράση!

Ανακοίνωση ΚΝΕ Λέσβου

Τον Ιούλιο συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη διεξαγωγή του 30ου αντιιμπεριαλιστικού διημέρου της ΚΝΕ στα Τσαμάκια. Σε ένα άλσος που ΄χαρη στην εθελοντική δουλειά των μελών και φίλων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, μετατράπηκε σε έναν καθαρό και όμορφο τόπο που φιλοξένησε χιλιάδες κατασκηνωτές από όλη την Ελλάδα, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στον λαό του νησιού και στους κατασκηνωτές. Ο χώρος αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατασκήνωσης χάρη στην ακούραστη προσπάθεια των μελών της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, παραδόθηκε πεντακάθαρος.

 

Σήμερα το άλσος αλλά και ολόκληρη η γύρω περιοχή παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης με άκοπα χόρτα και σκουπίδια παντού. Οι εικόνες αυτές μας γεμίζουν οργή και αγανάκτηση. Δίκαια υπάρχει ανησυχία στους κατοίκους για την περίπτωση πυρκαγιάς στον μοναδικό "πνεύμονα" της πόλης.

 

Οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας και η υποχρηματοδότηση από κράτος και τοπική διοίκηση για την κάλυψη των καθημερινών μας αναγκών επιβεβαιώνονται για άλλη μια φορά. Η δημοτική αρχή βρίσκεται απέναντι στις ανάγκες μας! Το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να χαρατσώνει το λαό βάζοντας μας να πληρώνουμε είσοδο στην πλαζ, για να κολυμπάμε σε μια παραλία που είναι επίσης σε κακή κατάσταση.

 

Η εικόνα που είχαν τα Τσαμάκια πέρυσι τον Ιούλιο, είναι η απόδειξη ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν διαφορετικά.Η ΚΝΕ καλεί τις νέες και τους νέους της πόλης, να στείλουμε μήνυμα διεκδίκησης αναβάθμισης του χώρου. Δε θα ανεχτούμε άλλο την εγκατάλειψη των χώρων αναψυχής μας.

 

Δίνουμε ραντεβού για εθελοντικό καθαρισμό του άλσους την Κυριακή 29/5 στις 17:30.

Μοιράσου το άρθρο!