Περιβάλλον

15/01/2023 - 21:00

Κυριακή 15 Ιανουαρίου με τη μανιασμένη σάρκα στο Μανταμάδο!

Πεζοπορία στην περιοχή του Μαν Κάτσα την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε στην περιοχή νότια του Μανταμάδου μια πεντάμορφη νεαρή βοσκοπούλα. Το δέρμα της είχε χρώμα φωτεινό λευκό σαν το γάλα που γέμιζε καθημερινά τις καρδάρες της. Τα δε μαλλιά της, σγουρά και μακριά ίσαμε την κοιλιά της, χρώματος λαμπερό καστανόξανθο σαν τις ακτίνες του ήλιου που τη χάιδευαν ολημερίς. Τα μάτια και το πρόσωπό της ήταν τόσο όμορφα που τα παλικάρια της γύρω περιοχής μαγεύονταν με μια ματιά της! Κατέφθαναν καθημερινώς να τη ζητήσουν σε γάμο.

Όμως ο Πονηρός της είχε πάρει τα μυαλά και δεν της επέτρεπε να θαμπωθεί από την ομορφιά τους. Της είχε φυτέψει μίσος άσβεστο για οποιοδήποτε αρσενικό και έτσι αφού τα παρέσερνε σε ξέφρενο "διονυσιακό" χορό, τα πετούσε πάνω από τον καταρράκτη της περιοχής, γνωστό στις μέρες μας ως Μαν Κάτσα (μανιασμένη σάρκα), όπου έβρισκαν τραγικό θάνατο…

Τι λέτε να σας "παρασύρουμε" σε "διονυσιακό" χορό στα μέρη της πεντάμορφης βοσκοπούλας;


Ραντεβού την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στις 09:00 στο My Market απ' όπου θα μας πάρει το λεωφορείο για να μας αφήσει στη διασταύρωση του Αγίου Στεφάνου που βρίσκεται αμέσως μετά τη διασταύρωση του Μαν Κάτσα.
Η διαδρομή θα είναι εύκολη με σημεία μέτριας δυσκολίας κατά τις διασχίσεις της ρεματιάς και θα είναι κυκλική. Θα πεζοπορήσουμε περίπου 10 χλμ σε περίπου 4,30 ώρες. Με οδηγό μας τον Δαμιανό Σταθάκη θα διαβούμε ρεματιές και γεφύρια, θα πεζοπορήσουμε μέσα από ελαιώνες, σφιχτά καταπράσινα μονοπάτια και καταρράκτες μικρούς και μεγάλους!
Απαραίτητα θεωρούμε το μακρύ παντελόνι, τα παπούτσια πεζοπορίας κι ένα αδιάβροχο. Και για τους πολύ τολμηρούς ας υπάρχει και μαγιό στο σακίδιο…
Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή (πατώντας  εδω) για το λεωφορείο και για το κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε τον ταβερνιάρη για τις προτιμήσεις μας. Καθώς οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες και το γεγονός ότι θα δοθεί προτεραιότητα συμμετοχής στα μέλη μας, φροντίστε να εγγραφείτε το συντομότερο για να μην ​κινδυνεύσει η δική σας συμμετοχή να παραμείνει στη Λίστα Αναμονής.


Τέλος, σας ενημερώνουμε πως η ακύρωση της Δήλωσης Συμμετοχής σας είναι ελεύθερη και χωρίς συνέπειες μέχρι το κλείσιμο της φόρμας. Από εκεί και μετά θα υποχρεούστε σε καταβολή τόσο του αντιτίμου των 5€ για το λεωφορείο όσο και 5€ για την ταβέρνα (με βάση τις επιλογές σας) τα οποία θα πληρώνονται στην επόμενη οργανωμένη πεζοπορία μας.
Καλή μας αντάμωση!

Μοιράσου το άρθρο!