Περιβάλλον

13/01/2021 - 16:50

Με μια φωτογραφία ο Μιχάλης Μπάκας τα είπε όλα....

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανάρτηση του Μιχάλη Μπάκα ( Περιβαλλοντολόγος, ΜΔΕ στην Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση - Μέλος των Οικολόγων Πράσινων) για όλα όσα έγιναν χθες βράδυ στη Δυτική Λέσβου. Δυστυχώς τα γεγονότα τον δικαιώνουν... Η ανάρτηση του Μ. Μπάκα:

Χθες βράδυ υπερχείλισε για μια ακομη φορά ο ποταμός Τσικνιάς, ευτυχώς είχαμε δυνατή βροχή μόλις 2 ωρών και δεν είχαμε μεγάλες ζημιές. Τα λέμε χρόνια αλλά άκρη δεν βγάζουμε. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μεγάλος επιστήμονας για να καταλάβει ότι το περίφημο Δελτα που μαθαίναμε στο σχολείο στις όχθες των ποταμών όταν είναι ανάποδο Δ το νερό δεν μπορεί να βρει διέξοδο και θα έχουμε πλημμύρες.

Άλλες φορές έφταιγε η Νατούρα που δεν τους άφηναν να καθαρίσουν τον ποταμό.

Φέτος έβαλαν τις μπουλντόζες μέσα στον ποταμό και τον έκαναν γυαλί όπως βλέπουμε στην φωτογραφία και παρόλαυτα πλημμύρισε καθώς με τον τρόπο αυτό αυξάνει η ταχύτητά του νερού και στο πρώτο σημείο που θα βρει στένεμα θα έχει πιο μεγάλη ορμή.

Δίνονται εκατομμύρια κάθε χρόνο για τους "καθαρισμούς" των ποταμών αντί να αναθέσουν μια μελέτη σε εξειδικευμένους επιστήμονες και να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ....

Μοιράσου το άρθρο!