Περιβάλλον

17/05/2019 - 16:01

Με τα "400" έτρεξε η ανακύκλωση στην Πλατεία Σαπφούς

Ο Δήμος Λέσβου πραγματοποίησε με επιτυχία σήμερα το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς την Δράση ‘Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης’, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σκοπός της δράσης είναι μέσα από το παιχνίδι, τα παιδιά να εξοικειωθούν με την ιδέα της ανακύκλωσης, να εκπαιδευτούν και να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή, αναβαθμίζοντας την ποιότητα της ζωής όλων μας.


Συμμετείχαν 400 λιλιπούτιοι μαθητές και μαθήτριες από το νηπιαγωγείο Νέων Κυδωνιών και το 2ο και 14ο νηπιαγωγείο Μυτιλήνης, καθώς επίσης και τα Δημοτικά Σχολεία της Βαρειάς και τα 2ο, 5ο , 9ο και 10ο Δημοτικά Σχολεία Μυτιλήνης.


Η εκδήλωση ‘Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης’, περιελάμβανε διαδραστικά παιχνίδια όπως Puzzles, Memories, Ψάρεμα, Bowling κλπ. 


Τα παιδιά με το παιχνίδι διασκέδασαν και παράλληλα εκπαιδεύτηκαν και γνώρισαν με δημιουργικό τρόπο την αξία της ανακύκλωσης και την συμβολή της στην προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση των φυσικών πόρων.


Κατά τη διάρκεια της δράσης διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια, μπαλόνια, μαγνητάκια και τσάντες ανακύκλωσης .


Έξαλλου, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την μείωση των αποβλήτων η παρούσα Δημοτική Αρχή υλοποίησε μια σειρά από δράσεις και έργα όπως:

  • Υλοποίηση προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης με τη δωρεών διανομή στους δημότες 2.550 οικιακών κομποστοποιητών.
  • Εκπόνηση μελετών και υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση για την κατασκευή 59 γωνιών ανακύκλωσης για τη διαλογή στην πηγή ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, μέταλλο, πλαστικό, γυαλί, συνθετική συσκευασία, βρώσιμα έλαια και λίπη και μικροσυσκευές).
  • Εκπόνηση μελετών και υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση για την ανάπτυξη δικτύου διαλογής στην πηγή βιοαποβλήτων (ανάπτυξη δικτύου καφέ κάδου) και κατασκευή μονάδας κομποστοποίησης προδιαλεγμένου οργανικού.
  • Εκπόνηση μελετών για την κατασκευή Πράσινων Σημείων σε όλο το νησί.
  • Σε στάδιο διαγωνισμού βρίσκεται και η εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων, για την ανάκτηση του οργανικού κλάσματος και ανακυκλώσιμων υλικών και μείωση των αποβλήτων που οδηγούνται σε ταφή στον ΧΥΤΑ.

Μοιράσου το άρθρο!