Περιβάλλον

13/04/2019 - 16:52

Νέα κατολίσθηση στο Πλωμάρι και... το "καρφί" του Μανώλη Αρμενάκα

Μέσα σε λίγους μήνες το Πλωμάρι ζει με το φόβο των κατολισθήσεων. Ο χρόνος κυλάει και οι υποσχέσεις έμειναν υποσχέσεις...

Γύρω στις 10:00 το βράδυ Παρασκευής 12 Απριλίου 2019 σημειώθηκε νέα κατολίσθηση στο γνωστό σημείο κοντά στην περιοχή της βιβλιοθήκης Πλωμαρίου. Λόγω των βροχοπτώσεων το σημείο επιβαρύνθηκε κι άλλο με αποτέλεσμα να πέσουν ξανά πέτρες και μάρμαρα κάτι που προκάλεσε ξανά το φόβο ξυπνώντας μνήμες του πρόσφατου παρελθόντος.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν στείλει εξώδικο από τις 3 Απριλίου 2019 σε Δήμο Λέσβου και Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου περιμένοντας οι αρμόδιοι να πράξουν τα προβλεπόμενα διότι η πρώτη κατολίσθηση συνέβη στις 24 Νοεμβρίου 2018, έχουν δηλαδή περάσει 4 μήνες και δεν έχει γίνει κάτι.

Στη φωτογραφία  όπως αναφέρει το plomarinews.gr φαίνονται τα παλιά μάρμαρα που δεν έχουν καθαριστεί και εμποδίζουν τις καθημερινές δραστηριότητες των κατοίκων.

Πλωμάρι κατολίσθηση

 

Κατολίσθηση και στο δρόμο

Ο Αντιδήμαρχος Μανώλης Αρμενάκας αναφέρει: 

 

"Μεγάλη κατολίσθηση μεταξύ περιοχής Σελάδι και Αμαξος. Προσοχή στους οδηγούς ιδιαίτερα το βράδυ. Άμεση ανταπόκριση της. Περιφέρειας και ενός συμπολίτη μας."

και το αιχμηρό του σχόλιο - "καρφί": 

"Απ το πρωί τρέχουν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι κοινοτήτων στα βράχια!!!!. Σημασία δεν δίνουν. Δεν έχει ψήφους εκεί. Ξυπνειστε. Πλωμάριτες. Μόνο τη ψήφο σας θέλουν και μετά αντε γειά"

Μοιράσου το άρθρο!