Περιβάλλον

27/12/2022 - 09:49

Ντροπή! Που κατέληξε το ταρτάν μετά την ανακαίνιση του Σταδίου Καλλονής (φωτογραφίες ντοκουμέντο)

Ανεξέλεγκτη απόθεση του πλαστικού τάπητα του σταδίου (ταρτάν), λίγα μέτρα από τις εκβολές του Τσικνια και της παραλίας στην Σκάλα Καλλονής.

Απαράδεκτες εικόνες.

Ανεξέλεγκτη απόθεση του πλαστικού τάπητα του σταδίου (ταρτάν), λίγα μέτρα από τις εκβολές του Τσικνια και της παραλίας στην Σκάλα Καλλονής.

Παρέμβαση των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ σε Δήμο και Περιφέρεια.

Επίσκεψη στην περιοχή των εκβολών του ποταμού Τσικνιά πραγματοποιήσαν οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ, ανταποκρινόμενοι στις εκκλήσεις των κατοίκων της περιοχής για την αντιμετώπιση της τραγικής κατάστασης που επικρατεί εκεί. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, 80 μόλις μέτρα από τις εκβολές του ποταμού Τσικνιά, σε μια περιοχή που είναι υγροτοπική, εδώ και καιρό γίνεται ανεξέλεγκτη απόθεση σκουπιδιών και μπάζων, ενώ όπως φαίνεται υπάρχει στο χώρο και εναπόθεση υλικού από πλαστικό τάπητα σταδίου (ταρτάν), προφανώς από την πρόσφατη ανακαίνιση του  Σταδίου Καλλονής «Κώστα Κεντέρης».

Ο Μιχάλης Μπάκας, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ έκανε την παρακάτω δήλωση: «Στην καρδιά της περιοχής παρατήρησης της φύσης από τους birdwatchers, λίγα μέτρα από το παρατηρητήριο που η Πολιτεία έχει φτιάξει για αυτό τον σκοπό, σε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο, 200 μέτρα από την θάλασσα και 500 μέτρα από τον τουριστικό οικισμό της Σκάλας Καλλονής, δυστυχώς αντικρίζουμε μια απαράδεκτη εικόνα.

Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι εκτός από το παράνομο των ενεργειών, το αισθητικό πρόβλημα που υπάρχει, η κατάληξη όλου αυτού του τεράστιου όγκου πλαστικού στην θάλασσα, ιδιαίτερα μετά τη διάλυση του ως μικροπλαστικά, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο ζήτημα για την ποιότητα της ακτής κολύμβησης, για τα αλιεύματα του κόλπου της Καλλονής και τη δημόσια υγεία όλων μας μετά την κατανάλωση τους. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι το 2022, ότι περίσσεψε από ένα δημόσιο έργο όπως η αλλαγή του τάπητα του σταδίου, μπορεί να καταλήγει στους υγροτόπους μας, στην παραλία και τη θάλασσα.  

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Δήμου Δυτικής Λέσβου και της Περιφέρειας Βορείου ώστε να ελέγξουν την προσβασιμότητα στο χώρο, την απαγόρευση εναπόθεσης σκουπιδιών και μπάζων, την ΑΜΕΣΗ συλλογή όλων των απορρίψεων και την αποκατάσταση της περιοχής το ταχύτερο δυνατό αλλά και την τιμωρία των υπευθύνων

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!