Περιβάλλον

05/05/2023 - 07:20

Ο νέος αυτοκινητόδρομος της Μυτιλήνης είναι η Ερμού! ! ! (φωτο - αποδείξεις)

Η "ΕΡΜΟΥ" ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, ΠΛΗΡΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ;

γράφει ο Πάνος Πίτσιος *

Μου το μετέφεραν και δεν το πίστεψα. Οι πινακίδες που από το 2015 είχαν τοποθετηθεί σε όλες τις εισόδους της Ερμού και καταδείκνυαν ότι πρόκειται για "πεζόδρομο", έχουν αφαιρεθεί πλήρως.  


Το απόγευμα της Πέμπτης, έκανα μια γρήγορη βόλτα με το μηχανάκι στο κέντρο της βροχερής Μυτιλήνης και διαπίστωσα τα εξής:   


1. Στη διασταύρωση Ερμού και Αδραμυτίου (ακριβώς μετά το Τζαμί στην Επάνω Σκάλα), υπήρχε η σήμανση "πεζόδρομος", η οποία όντως έχει εξαφανιστεί. Λίγα μέτρα πριν, εξακολουθεί και υπάρχει η σήμανση υποχρεωτικής πορείας αριστερά (από την Ερμού προς την Αδραμυτίου), την οποία φυσικά οι πάντες αγνοούν και όλα τα οχήματα ανενόχλητα εισέρχονται μέσα στην αγορά. 


2. Στη διασταύρωση Πιττακού και Ερμού, υπήρχε η σήμανση υποχρεωτικής πορείας προς τη "Μητρέλια" (συνέχεια της Πιττακού), ώστε να απαγορεύεται η είσοδος των οχημάτων στην Ερμού. Η πινακίδα αυτή έχει εξαφανιστεί. 


3. Στη διασταύρωση Αλκαίου και Ερμού, υπήρχε η σήμανση υποχρεωτικής πορείας προς τα μπρος (συνέχεια της Αλκαίου, μετά την Ερμού), ώστε να απαγορεύεται η αριστερή στροφή των οχημάτων στην Ερμού. Η πινακίδα αυτή, επίσης έχει εξαφανιστεί. 

δχ

4. Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι η Ερμού δεν είναι πεζόδρομος, όχι μόνο όταν η αγορά είναι κλειστή (που ούτως ή άλλως αυτό καταστρατηγείται σε μόνιμη βάση από την έναρξη υιοθέτησης του μέτρου), αλλά ακόμα και όταν η αγορά είναι ανοιχτή !!! 


5. Οποιοσδήποτε θέλει, μπορεί ανά πάσα στιγμή να κινηθεί με το όχημά του ανενόχλητος και απολύτως νόμιμα, όπως ακριβώς έκανα σήμερα το απόγευμα κι' εγώ.

δ
 
Ελπίζω να είναι προσωρινό όλο αυτό και να αποκατασταθεί η σήμανση άμεσα. Δεν θέλω να φανταστώ, τι θα γίνει, αν κάποιοι ξένοι επισκέπτες της πόλης, κυκλοφορούν το καλοκαίρι που δεν θα βρέχει, με τα οχήματά τους στο κέντρο, χωρίς τις σχετικές απαγορευτικές πινακίδες !!!

* Πάνος Πίτσιος

 

Εκλεγμένος & εν αργία, 

Πρόεδρος Δ/Κ Μυτιλήνης

Μοιράσου το άρθρο!