Περιβάλλον

15/10/2021 - 16:59

Οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης μας έδωσαν μάθημα καθαριότητας και εθελοντισμού

Εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας της Επάνω Σκάλας από μαθητές του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης

 Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021, μαθητές του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης «Γιάννης & Αριστείδης Δελής» με την καθηγήτρια του σχολείου Φανή Αξή, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, πραγματοποίησαν καθαρισμό της παραλίας της Επάνω Σκάλας, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών που διοργανώνει για ακόμη μια χρονιά η HELMEPA (Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος).            

Τα απορρίμματα σε θάλασσες και ακτές αποτελούν ένα από τα σοβαρότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας. Απειλούν την υγεία των ανθρώπων, υποβαθμίζουν τη θαλάσσια ζωή και επιβαρύνουν την οικονομία των παράκτιων περιοχών. Οι μαθητές μας, συμμετέχοντας στον καθαρισμό, δίνουν το παράδειγμα σε άλλους και συνειδητοποιούν την έκταση του προβλήματος από κοντά. Επίσης, με την καταγραφή των ποσοτήτων και την προέλευση των απορριμμάτων σε δελτίο καταγραφής, συμβάλλουν στη λύση του προβλήματος, βελτιώνοντας την επιστημονική γνώση.

Ευχόμαστε το παράδειγμα των μαθητών του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης να βρει κι άλλους μιμητές, προκειμένου να αναπτυχθεί περαιτέρω το εθελοντικό πνεύμα και η οικολογική συνείδηση.

 

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ,

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 

Μοιράσου το άρθρο!