Περιβάλλον

13/10/2022 - 16:01

Oριστική απόσυρση του θεματικού πάρκου από την τοποθεσία Αφεντέλλι

ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΧΟΝΤΡΕΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ

ΕΛΗΞΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ:

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΑΦΕΝΤΕΛΙ

Ύστερα κι από τη διαβεβαίωση του ίδιου του Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη στη σύντομη συνάντηση με μέλη της Πρωτοβουλίας. Το έργο αποσύρθηκε, το κονδύλι παραμένει, λείπει η κατάθεση πρότασης για καινούργια τοποθεσία.

 

Ως όφειλε δηλαδή να έχει κάνει ο ΔΔΛ και ο Δήμαρχος Βέρρος λαμβάνοντας υπόψιν πρωτίστως 

- Την Ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αλλαγή τοποθεσίας 

- Την απόφαση του Τοπικού Συμβουλιου

- Την μαζική αντίδραση 

- Τις προτάσεις της Πρωτοβουλίας για δύο άλλα μερη, που ενδείκνυνται για το έργο.

Ως όφειλε…Γιατί δεν το έκανε!

Ο κ. Βέρρος δεν κατέθεσε άλλη πρόταση, το έργο στα ψιλά γράμματα του τεχνικού δελτίου περιέγραφε την τοποθεσία που είχε απορριφθεί. 

Ευτυχώς, τα ψιλά γράμματα κάποιοι τα διάβασαν και η κινητοποίηση ήταν άμεση: Σύμβουλοι Περιφερειακοί και Δημοτικοί, η Πρωτοβουλία κι όλος ο κόσμος που στηρίζει αυτόν τον αγώνα υπέδειξαν το αυτονόητο: Ναι στο έργο, ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΦΕΝΤΕΛΙ!

Ας γνωρίζει λοιπόν ο κ. Δήμαρχος, ότι ευτυχώς υπάρχουν πολλοί που αγαπούν αυτό τον τόπο πέρα από συμφέροντα και που θα διαβάζουν τα ψιλά γράμματα, όπου κι αν γράφονται, ακόμα και σε κρυφές ατζέντες. 

Όσο για τη συνέχεια του περίφημου Θεματικού Πάρκου, η Πρωτοβουλία είχε παρουσιάσει δύο προτάσεις, μπορεί να υπαρχουν κι άλλες. 

Ζητάμε να ξεκινήσει ΑΜΕΣΑ δημιουργική συζήτηση των εμπλεκομένων φορέων ( ΔΔΛ, Τοπικό  Συμβούλιο, Σύλλογοι ) ώστε να αναδειχθεί η καταλληλότερη τοποθεσία που θα δώσει νόημα στο έργο και θα αξιοποιηθεί στο μέγιστο από την κοινότητα.

Ευχαριστούμε τους ανθρώπους, που όλους αυτούς τους μήνες, στηρίζουν με πάθος και  συνέπεια τον αγώνα για να μείνει αυτή η πανέμορφη γωνιά του πλανήτη μακριά από σχέδια αξιοποίησης, εξωραϊσμού κι εκμετάλλευσης.

Καμια σκέψη για τσιμέντα στην παραλία  Ούτε βήμα πίσω!

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΕΣΟΥ

Περιβαλλοντικός και Κοινωνικός Σύλλογος

Μοιράσου το άρθρο!