Περιβάλλον

26/01/2024 - 15:20

«Παν-Τουρκικός» χιονιάς θα μας «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Καιρός: Προειδοποίηση Τσατραφύλλια για «Παν-Τουρκικό» χιονιά - Ποιες περιοχές θα «ασπρίσουν»

Για «Παν-Τουρκικό» χιονιά που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες έκανε λόγο με ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας.

«Παν-Τουρκικός χιονιάς θα επηρεάσει και τα ανατολικά της χώρας μας το τριήμερο Κυριακή-Τρίτη ( 28/1-30/2 ) με κύρια χαρακτηριστικά τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας 10-12 βαθμούς, τους θυελλώδεις βοριάδες 9 μποφόρ (στο Αιγαίο) και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και ενδεχομένως σε χαμηλότερα υψόμετρα σε Θεσσαλία ( κυρίως Μαγνησία-Λάρισα),Εύβοια,Σποράδες, Βοιωτία,Φθιώτιδα , Αττική ,βορειοανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη.

 

Υ.Γ :Συγκεκριμένες περιοχές και υψόμετρα ΔΕΝ μπορούν να προσδιοριστούν από τώρα. Δεν χρειάζεται να είναι στην "τσίτα" ο κόσμος από πληροφορίες που στερούνται επιστημονικού υπόβαθρου», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κύριος Τσατραφύλλιας.

Χιόνια στην Αττική: Οι 25 περιοχές που θα "ντυθούν" στα λευκά

Από την πλευρά του, ο Σάκης Αρναούτογλου θεωρεί πολύ πιθανό οι "μπόρες χιονιού" να χτυπήσουν και την Αττική, απαριθμώντας 25 περιοχές, αλλά και περιοχές κοντά και γύρω από αυτές, όπου αυτό είναι περισσότερο πιθανό να συμβεί.

Αναλυτικά οι περιοχές είναι: Διόνυσος, Νέα Πεντέλη, Βαρνάβας, Βίλια, Κρυονέρι, Άνοιξη, Αφίδνες, Δροσιά, Καπανδρίτι, Σταμάτα, Θρακομακεδόνες, Ανθούσα, Πολυδένδρι, Εκάλη, Φυλή, Νέα Ερυθραία, Οινόη, Κηφισιά, Μελίσσια, Πεύκη, Βριλήσσια, Γραμματικό, Αγία Παρασκευή, Λυκόβρυση, Μαρούσι.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο (26/1) στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν από το μεσημέρι στη Θράκη και από το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, από το μεσημέρι και από τα βόρεια σταδιακά θα ενισχυθούν σε 4 με 6 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 7 και στο βορειοδυτικό Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα κυμανθεί στα βόρεια από -4 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 16 και στη νησιωτική χώρα από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή (28/1) στην ανατολική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και της Κρήτης. Στη δυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, της τάξης των 5 - 6 βαθμών Κελσίου, κυρίως στα ανατολικά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

 

Μοιράσου το άρθρο!