Περιβάλλον

10/09/2023 - 10:00

Περπατώντας και μαθαίνοντας ιστορίες του Κάμπου του Ιππείου - Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου

Περιήγηση στον Κάμπο του Ιππείου την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Προκοπης Τζιμής

Ιστορίες του Κάμπου του Ιππείου
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιππείου «Άγιος Προκόπιος», καθώς και των Κοινοτήτων Ιππείου και Συκούντας σας προσκαλούμε αυτή την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου σε μια διαφορετική διαδρομή, περιηγητικού και πολιτιστικού χαρακτήρα στον κάμπο του Ιππείου.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιππείου «Άγιος Προκόπιος», Βαγγέλης Σάλτας, θα είναι οδηγός και ξεναγός μας σ’ αυτήν την ιδιαίτερη διαδρομή η οποία θα ξεκινήσει μέσα από το Ίππειος, θα συνεχιστεί στον κάμπο και θα καταλήξει πάλι μέσα στο χωριό.


Θα ξεκινήσουμε από το ναό του Αγίου Προκοπίου, στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο σημείο όπου βρέθηκε η «Αρχόντισσα του Ιππείου» και μετά στην αρμένικη εκκλησία της Αγίας Άννας. Θα περάσουμε από το εργοστάσιο της Συκικής, από τον Άγιο Παντελεήμονα, την περιοχή της Μάγενας με τα ερείπια βυζαντινού ναού, από το Τραπέτο και τη Μητρόπολη που ήταν το κέντρο του κάμπου και όπου σώζονται ερείπια αρχαίου ναού. Στο σημείο αυτό ο σύλλογος θα μας προσφέρει κεράσματα (σύκα, σταφύλια, νερό και μουσταλευριά). Τέλος, θα κατευθυνθούμε στου «Γιαλού το Πηγάδι» και στην περιοχή «Ύδατα» και θα επιστρέψουμε πάλι στο χωριό, όπου θα μπορούσαμε να πιούμε καφέ ή και να φάμε.


Η περιήγηση θα είναι εύκολη, συνολικής διάρκειας περίπου 2,5 ωρών σε αγροτικούς δρόμους και άσφαλτο.


Η μετακίνηση θα γίνει με δικά μας μέσα και σημείο συνάντησης θα είναι η είσοδος του χωριού από την πλευρά του Ντιπίου, όπου υπάρχει και πάρκινγκ για τα αυτοκίνητά μας. Ώρα εκκίνησης από το σημείο αυτό στις 10:00.


Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή (πατώντας  εδω ) για να έχουμε μια εκτίμηση του αριθμού των συμμετεχόντων.
Καλή μας αντάμωση!

Μοιράσου το άρθρο!