Περιβάλλον

17/09/2023 - 08:30

Πεζοπορία από τον Σκουτάρο στην Τσιχράντα, τα Αμπέλια και την Άναξο την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΕΗ

Μετά την προθέρμανσή μας με την περιήγηση στον Κάμπο του Ιππείου, ο Σύλλογός μας εγκαινιάζει φέτος νωρίς - νωρίς τη νέα πεζοπορική σεζόν αυτήν την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου, με μια διαδρομή που συνδυάζει βουνό και θάλασσα.
Σας προσκαλούμε, λοιπόν, να περπατήσετε και να κολυμπήσετε μαζί μας στο βόρειο μέρος του νησιού από τον Σκουτάρο προς την παραλία της Τσιχράντας (Κεχράδας) μέχρι την Άναξο.


Το ραντεβού μας θα είναι, όπως πάντα, στο My Market, ώστε να ξεκινήσουμε στις 08:30 με λεωφορείο που θα ναυλώσει ο σύλλογος.
Για την πεζοπορία αυτή θα χωριστούμε σε δυο ομάδες με διαφορετική αφετηρία (για περισσότερες πληροφορίες καλέστε τον Δαμιανό Σταθάκη στο 6977 915615) αλλά με κοινό τερματισμό, ως εξής:


Η μία ομάδα, με αρχηγό τον Θεόφιλο, θα ξεκινήσει πρώτη από τον Σκουτάρο με κατεύθυνση προς την παραλία της Τσιχράντας , θα κατευθυνθεί προς την παραλία Αμπέλια και θα τερματίσει στην παραλία της Ανάξου. Στην διάρκεια της διαδρομής θα έχει την ευχέρεια να κάνει στάσεις για μπάνιο και για ξεκούραση σε όλες σχεδόν τις παραλίες της διαδρομής. Η διαδρομή αυτή θα είναι εύκολη, με πολύ ωραία θέα προς το πέλαγος και θα διανύσει περίπου 6 χιλιόμετρα.


Η άλλη ομάδα, με αρχηγό τον Δαμιανό, θα ξεκινήσει λίγο πιο μετά, από το δρόμο Σκουτάρου – Σκαλοχωρίου, ακολουθώντας μια ανηφορική πορεία προς την κορυφή του υψώματος που είναι ανάμεσα στο Σκαλοχώρι και την Τσιχράντα (Μεγαλοβούνι) και, αφού κατηφορίσει προς την παραλία της Τσιχράντας, στη συνέχεια θα ακολουθήσει την πορεία της προηγούμενης ομάδας. Η διαδρομή αυτή είναι διπλάσια από την προηγούμενη (12 περίπου χιλιόμετρα), είναι αρκετά απαιτητική και θα έχει λιγότερες στάσεις.
Μετά το τέλος της πεζοπορίας (και του μπάνιου) και των 2 ομάδων στην Άναξο, θα μας παραλάβει το λεωφορείο και θα πάμε όλοι μαζί για φαγητό σε εστιατόριο της περιοχής.
Απαραίτητα θεωρούμε το μακρύ παντελόνι και τα παπούτσια πεζοπορίας (ή έστω ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running). Ειδικά, όσοι θα ακολουθήσουν τη μεγαλύτερη και πιο δύσκολη διαδρομή, υποχρεωτικά θα πρέπει να φοράνε ΜΑΚΡΥ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ή γκέτες! Επίσης μην παραλείψετε να έχετε μαζί σας μαγιό και πετσέτα (τα οποία θα είναι στο σακίδιό σας κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας).


Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή (πατώντας εδω ) για το λεωφορείο και για το κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε το εστιατόριο για τις προτιμήσεις μας. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.
Καλή μας αντάμωση!

Μοιράσου το άρθρο!