Περιβάλλον

19/12/2021 - 09:30

Πεζοπορία στα βήματα του Αγίου Ιγνατίου - Κυριακή 19 Δεκεμβρίου

Προεόρτια Χριστουγέννων! Άστρο φωτεινό οδηγεί τους εξ' ανατολών ορμώμενους Γασπάρ, Μελχιώρ και Βαλτάσαρ προς τη Βηθλεέμ για να δουν και να προσκυνήσουν το νεογέννητο Ιησού Χριστό. Μαζί τους φέρουν δώρα, χρυσό, λιβάνι και σμύρνα.

Την Κυριακή αυτή θα οδηγηθούμε σε περιοχή διάσπαρτη από θρησκευτικά προσκυνήματα με πολύ μεγάλη θρησκευτική, κοινωνική και πολιτιστική ιστορία! Ακολουθώντας τα βήματα του Αγίου Ιγνατίου, εκκινώντας λίγο έξω από την Καλλονή, θα κατευθυνθούμε δυτικά προς τη Μονή Μυρσινιώτισσας. Από εκεί με συνοδεία μας τα υπέροχα λιθόστρωτα μονοπάτια της περιοχής και της απαράμιλλης ομορφιάς θέα του κάμπου της Καλλονής, θα βάλουμε πλώρη προς τη Μονή Λειμώνος με τελικό προορισμό το Μετόχι Αγίων Αναργύρων.

Συντροφιά μας καθ' όλη τη διάρκεια της κατανυκτικής πεζοπορίας μας θα είναι οι μάγοι με τα "δώρα"!!!

Ραντεβού την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις 09:30 στο My Market απ' όπου θα μας πάρει το λεωφορείο για να μας αφήσει στο γεφύρι Φάραγγα. Η διαδρομή θα είναι εύκολη και δε θα είναι κυκλική. Θα πεζοπορήσουμε περίπου 4,50 χλμ σε περίπου 2 ώρες. Απαραίτητα θεωρούμε το μακρύ παντελόνι και τα παπούτσια πεζοπορίας.
Σας ενημερώνουμε πως λόγω των έκτακτων μέτρων που ισχύουν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου θα αναγκαστούμε να δεχτούμε δηλώσεις συμμετοχής μόνο από πλήρως εμβολιασμένους ή όσους μας επιδείξουν αρνητικό RAPID TEST (εως 48 ωρών) ή PCR. Θα γίνει έλεγχος κατά την επιβίβαση στο πούλμαν και για όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, δυστυχώς δε θα τους επιτραπεί η είσοδος σε αυτό.

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στη Φόρμα Υποβολής Συμμετοχής για το πιστοποιητικό που κατέχετε και για το λεωφορείο το αργότερο έως το Σάββατο 12:00 το μεσημέρι. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες λόγω μέτρων κατά του covid και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.

Τέλος, σας ενημερώνουμε πως η ακύρωση της Δήλωσης Συμμετοχής σας είναι ελεύθερη και χωρίς συνέπειες μέχρι το κλείσιμο της φόρμας. Από εκεί και μετά θα υποχρεούστε σε καταβολή του αντιτίμου των 5€  το οποίο θα πληρώνεται στην επόμενη οργανωμένη πεζοπορία μας.

Καλή μας αντάμωση!

Μοιράσου το άρθρο!