Περιβάλλον

19/02/2023 - 09:09

Πεζοπορία στην περιοχή της Καρίνης την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Βαδίζοντας ολοένα και πιο κοντά στο τέλος του χειμώνα και την αρχή της άνοιξης δεν μπορεί παρά να γεμίζουμε το μυαλό μας με εικόνες έντονου κιτρινοπράσινου φόντου με φαντασμαγορικές πινελιές από όλα ανεξαιρέτως τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Κι αν και το ασίγαστο σφυροκόπημα του Ασκού του Αιόλου έχει εξαφανίσει κάθε λογής ζουζούνι, αυτά δε θα αργήσουν να επανεμφανιστούν.

Το κάλεσμα της Φύσης πανίσχυρο, τα έλκει μέσα από τις ακτίνες του υπέρλαμπρου ζωοδότη Ήλιου να βγουν όλα μαζί, δίπλα δίπλα, και οι άσπονδοι εχθροί ακόμα, να ρουφήξουν τη ΖΩΗ! Λες και ο λιλιπούτειος φτερωτός τοξοβόλος θεός τα "κέντρισε" όλα με αγάπη και διάθεση ερωτική! Με αντίστοιχη διάθεση και όρεξη για τραγούδια και καλή παρέα να σμίξουμε κι εμείς στο επόμενο συναπάντημά μας!

Για τη συγκεκριμένη πεζοπορία δε ναυλώσαμε λεωφορείο κι ούτε κλείσαμε ταβέρνα όπως συνήθως. Οπότε ραντεβού την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 09:45 στην ταβέρνα Καρίνη όπου θα σταθμεύσουμε τα αυτοκίνητά μας (όσοι δεν έχουν δικό τους μέσο να βρίσκονται στο My Market στις 09:30 το αργότερο για να τους πάρουν όσοι θα έχουν χώρο στα αμάξια τους). Με οδηγούς μας τους Δαμιανό Σταθάκη και Θέμη Οσμανλή θα πεζοπορήσουμε στην περιοχή του ρέματος Ευεργέτουλα και της Κόβελης. Θα ανέβουμε στα υψώματα Βούλα, Απιδόμπολα και Κουφοδεντρα όπου θα επισκεφθούμε κάμποσα από τα ξωκλήσια της περιοχής.

Η διαδρομή μας θα είναι εύκολης προς μέτριας δυσκολίας, διάρκειας 3-3μιση ωρών και θα είναι κυκλική. Απαραίτητα θεωρούμε το μακρύ παντελόνι και τα παπούτσια πεζοπορίας (ή έστω ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running).

Καλή μας αντάμωση!

 

Μοιράσου το άρθρο!