Περιβάλλον

12/12/2022 - 18:24

Ποια τα πλεονεκτήματα ενός καθαρού χώρου εργασίας

Από έρευνες και μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ εταιρειών έδειξαν τη σημασία της καθαριότητας στον χώρο εργασίας. Η καθαριότητα γραφείων πέρα απ’ το θέμα υγιεινής προτείνεται για την ευημερία και τις επιδόσεις του προσωπικού εργασίας.  Ως κοινόχρηστος χώρος, τα μικρόβια είναι εύκολο να εξαπλωθούν από τα αντικείμενα ή/και μέσω της ανθρώπινης επαφής.

Όπως προτείνει η εταιρεία HQP FACILITY SERVICES, ο καθαρισμός και η απολύμανση γραφείων και όχι μόνο, χρειάζεται να ξεκινάει από τα ψηλά σημεία και να τελειώνει με τον καθαρισμό του πατώματος.

s

Πρώτα πρέπει να καθαρίζονται όλα τα σημεία που οι άνθρωποι έρχονται σε επαφή μαζί με τις οριζόντιες επιφάνειες όπως είναι τα τραπέζια, γραφεία και ο γενικότερος εξοπλισμός γραφείου του χώρου.

Ο καθαρισμός των επιφανειών χρειάζεται μεθοδική προσέγγιση. Τα μέλη του προσωπικού πρέπει να αδειάζουν τα αντικείμενα από τα γραφεία και τα ράφια, ώστε να μπορεί το συνεργείο καθαρισμού να φτάσει αποτελεσματικά σε όλα τα σημεία. Επίσης, απολύμανση αντικειμένων, όπως τηλέφωνα, πληκτρολόγια, κλπ. είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία.

Οι τουαλέτες είναι ο επόμενος χώρος που χρειάζεται βαθύ καθαρισμό. Η συνεργασία του προσωπικού του χώρου εργασίας και η ενημέρωση των επισκεπτών είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την διατήρηση της καθαριότητας και της υγιεινής για την τουαλέτα.

Πολλά γραφεία διαθέτουν κουζίνες και χώρους που οι εργαζόμενοι τρώνε το γεύμα τους ή/και προετοιμάζουν το φαγητό τους. Η παρουσία και η χρήση αντισηπτικού και σε αυτούς τους χώρους και σε όσα αντικείμενα χρησιμοποιούνται, είναι αναγκαία.

x

Μόλις η απολύμανση ολοκληρωθεί στα ψηλά και μεσαία σημεία, μπορούμε να συνεχίσουμε με το δάπεδο. Τα χαλιά ή οι μοκέτες, εφόσον υπάρχουν, καθαρίζονται  με την χρήση ατμού. Το πάτωμα καθαρίζεται με ηλεκτρική σκούπα και στη συνέχεια απολυμαίνεται με σφουγγάρισμα πραγματοποιώντας χρήση ειδικών απολυμαντικών. Εάν υπάρχει μεγάλος αριθμός προσωπικού ή/και επισκεπτών η συχνότητα καθαρισμού και απολύμανσης του χώρου πρέπει να είναι μεγαλύτερη.

Η εταιρεία HQP FACILITY SERVICES θέλει και μπορεί να σας προσφέρει μια ευρεία γκάμα από υπηρεσίες καθαρισμού, αλλά και απολύμανση, απεντόμωση και μυοκτονία. Επιπλέον, είναι σε θέση να προσφέρει φροντίδα και συντήρηση κοινόχρηστων χώρων και μη, αναγόμωση πυροσβεστήρων, συντήρηση ανελκυστήρων, κ.α.

Στόχος της εταιρείας HQP FACILITY SERVICES  είναι να προσφέρει σε εσάς και τους γύρω σας ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον παρέχοντας μελετημένες λύσεις καθαρισμού, προσαρμοσμένες σε κάθε ανάγκη και προϋπολογισμό.

Μοιράσου το άρθρο!