Περιβάλλον

21/10/2019 - 14:34

Προσοχή: Για 3 ημέρες δεν βγάζουμε σκουπίδια - Ανακοινώσεις από Δήμο Μυτιλήνης & Δήμο Δυτικής Λέσβου

Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στους Δήμους σε όλη τη χώρα. Από Τρίτη έως και Πέμπτη θα έχουμε απεργία και στον τομέα της καθαριότητας. Ας κάνουμε μια προσπάθεια μη γεμίσει τόσα πολλά σκουπίδια η πόλη της Μυτιλήνης.

Ανακοίνωση από Δήμο Μυτιλήνης :

Λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους Δήμους, που γνωστοποιήθηκαν μόλις σήμερα το πρωί στην αρμόδια Αντιδημαρχία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Μυτιλήνης και θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 22, την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019, γίνεται γνωστό ότι κατά τις παραπάνω ημερομηνίες δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη αποκομιδή των απορριμμάτων. 

Αντιλαμβανόμενοι τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες, παρακαλούμε θερμά τους δημότες να μην βγάζουν στον δρόμο τα απορρίμματά τους τις ημέρες αυτές. Ο Δήμος Μυτιλήνης και η Αντιδημαρχία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστούν τα όποια προβλήματα προκύψουν από την απεργία. 

Η συμμετοχή και η βοήθεια όλων των συμπολιτών μας είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να κρατήσουμε την πόλη της Μυτιλήνης και τα χωριά μας καθαρά. Σε αυτή την προσπάθεια ζητάμε τη συνεργασία και την κατανόηση όλων. 

Ενημερώνουμε, επίσης, τους δημότες ότι την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, η αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνει κανονικά. 

Ο Αντιδήμαρχος

Καθαριότητας & Ανακύκλωσης  Δαγκλής Ευστράτιος

 

Ανακοίνωση από Δήμο Δυτικής Λέσβου: 

Λόγω των τριήμερων απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων σε όλους τους Δήμους της χώρας, που ξεκινούν σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση από αύριο Τρίτη 22 Οκτωβρίου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Μιχάλης Ρούσσης, ζητά κατανόηση, απευθύνοντας έκκληση στους δημότες της Δυτικής Λέσβου να μη βγάζουν  –κατά το δυνατόν- τα απορρίμματά τους στο δρόμο. 

Η αποκομιδή των απορριμμάτων θα ξεκινήσει ξανά την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου.

-------

Ανακοίνωση από το ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΛΕΣΒΟΥ

48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΤΡΙΤΗ 22 και ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ 

 

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 24/12/2019  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 24/12/2019 

ΑΠΟ ΤΙΣ 10:00π.μ. έως τις 13:00μ.μ.

ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ 

ΟΧΙ ΟΙ ΟΤΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΟΧΙ ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

Το Διοικητικό  συμβούλιο των εργαζομένων του Δήμου  Λέσβου με απόφασή του συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που  έχει κηρύξει η ΠΟΕ ΟΤΑ.

Διεκδικούμε Δυναμικά :

  • Άμεση απόσυρση συνολικά του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» και ιδιαίτερα του άρθρου 179 που ξεπουλά τα πάντα στους ιδιώτες.
  • Απόσυρση των άρθρων που στραγγαλίζουν και θέτουν κηδεμόνες στην συνδικαλιστική έκφραση Συλλόγων και Συνδικάτων προκειμένου να πειθαρχήσουν και να συμμορφωθούν στις κυβερνητικές πολιτικές.
  • Άμεσες προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να  καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. Μονιμοποίηση εργαζομένων που εργάζονται για πολλά χρόνια στους Δήμους. Εκσυγχρονισμός του Μηχανολογικού εξοπλισμού προστασία της Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων.
  • Διασφάλιση της καταβολής του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας που από την αρχή του επόμενου μήνα κόβεται σύμφωνα με όσα μέχρι σήμερα ισχύουν
  • ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ Ο.Τ.Α.
  • ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ
  • ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

 Όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση  καλούνται να δώσουν δυναμικά το παρόν στην  συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 24/10/2019 στις 9.30 π.μ. στην χωματερή..

Ζητάμε την κατανόηση και την στήριξη των πολιτών  στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και παρακαλούμε τις ημέρες που θα πραγματοποιηθούν οι κινητοποιήσεις να περιορίσουν τον όγκο των σκουπιδιών.

Μοιράσου το άρθρο!