Περιβάλλον

03/02/2023 - 08:56

Ραγδαία μεταβολή καιρού - Ισχυρό κύμα χιονοκαιρίας (βιντεο)

YP EN

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται να σαρώσει τη χώρα κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα καθώς και το τσουχτερό κρύο.

Οι μετεωρολόγοι, όπως ό Κλέαρχος Μαρουσάκης, κάνουν λόγο για μία επικίνδυνη κακοκαιρία με πολλά χιόνια, καταιγίδες και παγετό. Αξίζει να τονιστεί ότι ο κ. Μαρουσάκης ήταν από τους ελάχιστους μετεωρολόγους που εδώ και ημέρες κάνει λόγο για επικίνδυνη κακοκαιρία.

 

Το σημαντικότερο κύμα της κακοκαιρίας το αναμένουμε από το απόγευμα του Σαββάτου και μέχρι τη Δευτέρα με Τρίτη και θα επηρεαστεί και η Αττική.

Αυτό το κύμα θα φέρει πολλά και επικίνδυνα χιόνια, ισχυρές βροχές – καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους, τσουχτερό κρύο αλλά και ισχυρό παγετό που προς τα βόρεια τοπικά ενδέχεται να είναι και ολικός ( θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν όλο το 24ωρο).

Μάλιστα, ο κ. Μαρουσάκης τονίζει πως πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε πολύ χαμηλά υψόμετρα ακόμη και σε θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές και οι τοπικά θυελλώδεις βοριάδες. Όπου δεν χιονίσει θα σημειωθεί χιονόνερο ή εναλλαγές χιονόνερου – χιονιού. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό εξαιτίας της έντονης ατμοσφαιρικής αστάθειας οι χιονοπτώσεις να λαμβάνουν τη μορφή χιονοκαταιγίδων που σημαίνει θα εκδηλώνονται ταυτόχρονα και ηλεκτρικές εκκενώσεις.

 

Σε ανάρτησή του ο κ. Μαρουσάκης αναφέρει:

Όπως λέμε εδώ και πολλές ημέρες και παρά τις προσπάθειες ορισμένων να κάνουν "θόρυβο", έρχεται ένα ισχυρό και με διάρκεια κύμα χιονοκαιρίας. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι και τα μέσα της άλλης εβδομάδας περίπου τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι πυκνές χιονοπτώσεις, ο ισχυρός και τοπικά ολικός παγετός, οι τοπικά θυελλώδεις βοριάδες αλλά και οι βροχές - καταιγίδες στα πιο νότια θαλάσσια τμήματα.

Παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα και παραμένουμε διαρκώς ενημερωμένοι ακολουθώντας τις οδηγίες της πολιτείας.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το άρθρο!