Περιβάλλον

17/12/2023 - 08:00

Στα Μοναστήρια της Καλλονής, στον καταρράκτη του Κλαπάδου και στην έκπληξη στη Μονή Μυρσινιώτισσας

Χριστουγεννιάτικες διαδρομές στα Μοναστήρια της Καλλονής και στον καταρράκτη του Κλαπάδου την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Καθώς διανύουμε πια τις τελευταίες μέρες του 2023, σαν μικρά παιδιά περιμένουμε όλοι μας τις γιορτές που πλησιάζουν. Κι ο Σύλλογός μας, ο Ορειάς, με την ίδια λαχτάρα και την ίδια γιορταστική διάθεση ετοιμάζει την τελευταία πεζοπορία του, πριν μπει ο καινούριος χρόνος στην περιοχή του λεκανοπεδίου Καλλονής.


Ραντεβού την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 08:00 στο My Market, απ' όπου με λεωφορείο που θα ναυλώσει ο σύλλογός μας θα κατευθυνθούμε προς την Καλλονή.
Χωρισμένοι σε δυο ομάδες, θα περπατήσουμε σε δυο διαφορετικές διαδρομές, οι οποίες θα έχουν κοινή κατάληξη στη Μονή Μυρσινιώτισσας.


Η μία ομάδα με οδηγό τον Θεόφιλο Προδρόμου θα ξεκινήσει από τα Δάφια, θα κατευθυνθεί προς το μετόχι των Αγίων Αναργύρων και, αφού περάσει από τη Μονή Λειμώνος, θα καταλήξει στη Μονή Μυρσινιώτισσας. Η διαδρομή αυτή δεν είναι κυκλική, είναι εύκολη και θα διανύσει περίπου 7 χιλιόμετρα.


Η άλλη ομάδα με οδηγό τον Δαμιανό Σταθάκη θα ξεκινήσει από τη Μονή Μυρσινιώτισσας και από μονοπάτια θα κινηθεί προς την περιοχή του Κλαπάδου και, αφού διανύσει μια κυκλική διαδρομή περίπου 12 χιλιομέτρων θα επιστρέψει στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε. Πρόκειται για μια μέτρια διαδρομή της οποίας ο ρυθμός, όμως, θα πρέπει να είναι πιο γρήγορος, ώστε να φτάσουν οι δυο ομάδες στο σημείο τερματισμού χωρίς μεγάλη χρονική απόκλιση.  


Στη Μονή Μυρσινιώτισσας, όπου θα τερματίσουν και οι δυο ομάδες, θα μας περιμένει μια γιορταστική έκπληξη  που οργανώνουν τα ξωτικά του συλλόγου μας. Αυτό όμως είναι μυστικό.


Σας υπενθυμίζουμε ότι και για τις δυο διαδρομές απαραίτητη είναι η καλή φυσική κατάσταση! Επίσης, απαραίτητο είναι να φοράτε παπούτσια (μποτάκια) πεζοπορίας ή έστω ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running, να έχετε ρούχα κατάλληλα για την εποχή και οπωσδήποτε το αντιανεμικό / αδιάβροχο.  
Η υποβολή δήλωσης συμμετοχής είναι υποχρεωτική, είτε σκοπεύετε να έρθετε με λεωφορείο είτε με δικό σας μέσο.


Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή (πατώντας εδω ) για το λεωφορείο το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το οργανωτικό κομμάτι της πεζοπορίας καλείτε τη Μαρία Δεληγιώργη στο 6942934415 ενώ για πληροφορίες σχετικές με το τεχνικό κομμάτι της πεζοπορίας τον Δαμιανό Σταθάκη στο τηλέφωνο 6977915615.
Καλή μας αντάμωση!

Μοιράσου το άρθρο!