Περιβάλλον

16/01/2022 - 09:30

Στον στυλοβάτη, "γέροντα του Βορρά" της Λέσβου ο Ορειάς - Κυριακή 16 Ιανουαρίου

Πέρασαν σχεδόν δύο μήνες από τότε που μαζευτήκαμε και πεζοπορήσαμε σε περιοχή κοντινή στον έναν εκ των 2 στυλοβατών του νησιού μας, τον "γέροντα του Νότου"  Όλυμπο. Τι θα λέγατε αυτή τη φορά να ανακαλύψουμε τη μαγεία και τις ομορφιές και του άλλου στυλοβάτη, του "γέροντα του Βορρά" Λεπετύμνου; Να περιπλανηθούμε σε λιθόστρωτα καλντερίμια και σφιχταγκαλιασμένα από τη φύση μονοπάτια, να διαβούμε ελαιώνες που ξεχειλίζουν από καρπό αυτήν την εποχή του χρόνου, μέσα από πευκοδάση, καστανιές, βελανιδιές και αιωνόβια πλατάνια; Και όλα αυτά σε ρυθμό που να ταιριάζει καλύτερα στο σωματότυπο του καθενός μας; Θέλετε να πεζοπορήσετε χαλαρά χωρίς βιασύνη και προπάντων χωρίς να σας ταλαιπωρήσουμε; Γίνεται. Θέλετε να σας σπρώξουμε στα όρια της αντοχής και της φυσικής σας κατάστασης; Και αυτό γίνεται!

Έχουμε σχέδιο! 2 ομάδες πεζοπόρων με κοινή αφετηρία και κοινό τερματισμό! Η 1η ομάδα θα ακολουθήσει μια απαιτητική διαδρομή με μεγάλες κλίσεις σε γοργότερο ρυθμό απ' ότι έχουμε συνηθίσει ως τώρα. Με εκκίνηση τη Συκαμιά, θα ανέβει στην κορυφή Βίγλα του Λεπετύμνου, έπειτα θα κατηφορίσει προς Χάλικα για να τερματίσει στην ταβέρνα της Σκάλας Συκαμιάς που επιλέξαμε γι' αυτήν την Κυριακή.

Η 2η ομάδα θα πεζοπορήσει στους γνωστούς ρυθμούς μας. Θα κατευθυνθεί προς Μαρόνια, θα περάσει από την Πηγή Κρήτα και το Χάλικα για να φτάσει στο χωριό Λεπέτυμνο. Από εκεί θα οδηγηθεί και εκείνη στον τερματισμό μας, στην ταβέρνα της Σκάλας Συκαμιάς.

Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή 16 Ιανουαρίου στις 09:00 στο My Market απ' όπου θα μας πάρει το λεωφορείο για να μας αφήσει στη Συκαμιά. Η διαδρομή της 1ης ομάδας θα είναι αναμφίβολα απαιτητική, θα διανύσει το μέγιστο 12 χλμ με τη μέγιστη διάρκεια της πεζοπορίας να είναι 4-5 ώρες. Για τη 2η ομάδα θα είναι εύκολης προς μέτριας δυσκολίας, περίπου 10 χλμ και διάρκεια περίπου 4 ώρες. Καμία δε θα είναι κυκλική. Μην υποτιμήσετε τον καιρό, θα έχει κρύο και αέρα και γι' αυτό ντυθείτε με εξοπλισμό κατάλληλο για την εποχή και το υψόμετρο.
Σας ενημερώνουμε πως λόγω των έκτακτων μέτρων που ισχύουν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου θα αναγκαστούμε να δεχτούμε δηλώσεις συμμετοχής μόνο από πλήρως εμβολιασμένους ή όσους μας επιδείξουν αρνητικό RAPID TEST (εως 48 ωρών) ή PCR. Θα γίνει έλεγχος κατά την επιβίβαση στο πούλμαν και για όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, δυστυχώς δε θα τους επιτραπεί η είσοδος σε αυτό.

Μετά το πέρας της πεζοπορίας θα οδηγηθούμε σε ταβέρνα της περιοχής όπου θα γίνει και 2ος έλεγχος πιστοποιητικών (από τον ταβερνιάρη αυτή τη φορά).

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στη Φόρμα Υποβολής Συμμετοχής για το πιστοποιητικό που κατέχετε, το λεωφορείο αλλά και για το φαγητό το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε τον ταβερνιάρη εγκαίρως για τις προτιμήσεις μας. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες λόγω μέτρων κατά του covid και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.

Τέλος, σας ενημερώνουμε πως η ακύρωση της Δήλωσης Συμμετοχής σας είναι ελεύθερη και χωρίς συνέπειες μέχρι το κλείσιμο της φόρμας. Από εκεί και μετά θα υποχρεούστε σε καταβολή του αντιτίμου των 5€  το οποίο θα πληρώνεται στην επόμενη οργανωμένη πεζοπορία μας.

Καλή μας αντάμωση!

Μοιράσου το άρθρο!