Περιβάλλον

12/11/2019 - 07:21

Τα μανιτάρια της Λέσβου

Με την έναρξη της φθινοπωρινής περιόδου, μια νέα περίοδος αρχίζει για το σύλλογο "Μανιταρόφιλοι Λέσβου" και τα μανιτάρια της Λέσβου.
Ο σύλλογος Μανιταρόφιλοι Λέσβου μπήκε κάτω απ' τη μεγάλη και φιλόξενη ομπρέλα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και του φορέα, Λέσβος Παγκόσμιο Γεωπάρκο Unesco

Η συνεργασία αυτή ξεκίνησε με την υλοποίηση της καταγραφής των μακρομυκήτων της Λέσβου, σε μορφή αριθμημένων καρτελών, με τα λογότυπα των εταίρων και κλείνοντας η φθινοπωρινή σεζόν με την εκδήλωση Γιορτή μανιταριών 14-15 Δεκεμβρίου 2019 στην αίθουσα της Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής, με συνδιοργανωτές τους παραπάνω και την ΠΕΑ Β. Αιγαίου ΑΕ. Η οποία για τρίτη φορά στηρίζει την προσπάθεια του συλλόγου στην διάδοση της μανιταροφιλίας και μανιταρογνωσίας στη Λέσβο.

*Τα μανιτάρια των καρτελών που σταδιακά δημοσιεύονται στη σελίδα του συλλόγου είναι αποκλειστικά από τη Λέσβο, για να πετύχουμε τον στόχο που είναι η όσο το δυνατόν ακριβής καταγραφή των μακρομυκήτων της Λέσβου.

Είναι μια προσπάθεια ερασιτεχνών μυκητολόγων και σίγουρα θα υπάρξουν λάθη και παραλείψεις γι’ αυτό και είμαστε ανοιχτοί σε κάθε παρατήρηση για διόρθωση και βελτίωση.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μανιταρόφιλοι Λέσβου.

Δείτε τις καρτέλες με τα μανιτάρια που έχουν αναρτηθεί μέχρι τώρα:

Μοιράσου το άρθρο!