Περιβάλλον

12/06/2019 - 07:31

Τα πράγματα δεν πάνε καλά στο πάρκο του Άη Γιάννη του Αρμένη

Είμαστε υποχρεωμένοι για μια ακόμα φορά να επανέλθουμε στην πλημμελή από κάθε άποψη διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων από τη γειτονιά μας. Αυτή τη φορά με αφορμή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο πάρκο του Άη Γιάννη του Αρμένη, στο κάτω τμήμα της Κουλμπάρας. Μια κατάσταση που παρά τις επανειλημμένες μας εκκλήσεις επιτέλους να παρέμβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, γίνεται μέρα με τη μέρα και χειρότερη.

Με την επιστολή μας αυτή ζητούμε άμεσα:

  1. Να προχωρήσουν οι υπηρεσίες σε πλύσιμο και απολύμανση του σημείου αποκομιδής απορριμμάτων.
  2. Να απομακρυνθούν επιτέλους τα ογκώδη απορρίμματα και τα κλαδιά, κάποια από τα οποία παραμένουν εκεί από τις μέρες του Πάσχα. Επαναλαμβάνουμε ότι αυτό συμβαίνει παρά τις συνεχείς μας οχλήσεις προς τους αρμόδιους του Δήμου.  
  3. Ζητούμε επιτέλους να προχωρήσει ο επανασχεδιασμός της αποκομιδής των απορριμμάτων στην περιοχή όπου κατοικούμε. Πολλά από τα σκουπίδια στο πάρκο του Αϊ Γιάννη του Αρμένη και ιδιαίτερα τα ογκώδη καθώς και τα προϊόντα οικοδομικών εργασιών και τα προϊόντα συσκευασίας προέρχονται από γειτονικά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Τα οποία τα μεταφέρουν και τα αφήνουν εκεί στη διάρκεια της νύχτας.  Θεωρούμε ηθικά και δημοκρατικά απαράδεκτο αλλά και ΠΑΡΑΝΟΜΟ την ίδια ώρα που στους χώρους των καταστημάτων σταδιακά καταργήθηκαν τα σημεία συγκέντρωσης (στα Λαδάδικα και στη λεγόμενη πλατεία μουσικού καφενείου) τα σκουπίδια των καταστημάτων που αναπτύχθηκαν στην περιοχή και ιδιαίτερα αυτών των υγειονομικού ενδιαφέροντος να συγκεντρώνονται χωρίς σχεδιασμό μέσα στα σπίτια μας με τραγικές συνέπειες στην ποιότητα της ζωής μας.

ΑΜΕΣΑ μπορεί και πρέπει να υπάρξει παρέμβαση σύμφωνα με τα παραπάνω αιτήματα μας.

 

Επί τη ευκαιρία σημειώνουμε απευθυνόμενοι στους κατοίκους της περιοχής Κουλμπάρα και Κιόσκι. Πριν βγάλουν ογκώδη αντικείμενα και κλαδιά πρέπει να επικοινωνούν τηλεφωνικά με την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου στο τηλέφωνο 22510 25555. Ώστε η υπηρεσία να προγραμματίσει την περισυλλογή τους.

 

Μοιράσου το άρθρο!