Περιβάλλον

16/05/2023 - 06:49

Ξεκινά ο βιολογικός καθαρισμός της νότιας Μυτιλήνης

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του προέδρου της ΔΕΥΑΛ, Γιώργου Φλώρου και του προέδρου της κατασκευαστικής εταιρείας ΜΙΝΑΒΡΑ, Βασίλη Λαμπρινίδη.

Ξεκινά η υλοποίηση του έργου κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων της νότιας περιοχής της Μυτιλήνης, στην τοποθεσία «Κουτσουκίδι» καθώς χθες Δευτέρα  υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του προέδρου της ΔΕΥΑΛ, Γιώργου Φλώρου και του προέδρου της κατασκευαστικής εταιρείας ΜΙΝΑΒΡΑ, Βασίλη Λαμπρινίδη.

 

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν η Γενική Διευθύντρια της ΔΕΥΑΛ, Δέσποινα Μπόκου και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Παρασκευάς Φυντανής.

Το έργο προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ, που ο σχεδιασμός του έχει ξεκινήσει πριν από δύο δεκαετίες, παρουσίασε μεγάλες καθυστερήσεις, ενώ χρειάστηκαν 2,5 χρόνια μετά την δημοπράτησή του, τον Δεκέμβριο του 2020, με πολλά εμπόδια, για να φτάσει στην έναρξή του.  Το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» τον Μάιο του 2019, ενώ στη συνέχεια χρηματοδοτήθηκε και από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Γιώργος Φλώρος αναφέρθηκε στις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε η ΔΕΥΑΛ «καθώς με ελάχιστο προσωπικό έδωσε τα πάντα για να προχωρήσει το έργο μαζί με πολλά άλλα που υλοποιούνται σε όλο το νησί».

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου κατασκευής των δικτύων , 28 χιλιομέτρων με προϋπολογισμό 12 εκατ. ευρώ, που θα περιλαμβάνει όλα τα χωριά και τις περιοχές της νότιας Μυτιλήνης.

Το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων με το σύστημα ενεργού ιλύος, με παρατεταμένο αερισμό, με ταυτόχρονη πλήρη σταθεροποίηση ιλύος, βιολογική επεξεργασία αζώτου και τριτοβάθμια επεξεργασία, ισοδύναμου πληθυσμού 9.500 κατοίκων για τα έργα της Α΄ φάσης (20ετία). Στην εργολαβία περιλαμβάνεται, επίσης, η 6μηνη δοκιμαστική λειτουργία από τον ανάδοχο.

 

Αναστασία Σπυριδάκη / ertnews.gr

Μοιράσου το άρθρο!