Περιβάλλον

26/06/2018 - 05:58

1740 νέοι κάδοι στο Δήμο Λέσβου αντικαθιστούν παλαιούς φθαρμένους ... Αλλά...

Ο

Δήμος Λέσβου, προχώρησε στην προμήθεια συνολικά 1740 τροχήλατων μεταλλικών  και πλαστικών κάδων απορριμμάτων με ποδομοχλό, καθώς και ανταλλακτικών για την επισκευή κάδων, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, καλύπτοντας ανάγκες σύγχρονης και υγιεινής εναπόθεσης απορριμμάτων.
Οι κάδοι αυτοί που διανεμήθηκαν ήδη στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες της Λέσβου, αντικαθιστούν παλαιούς, φθαρμένους - κατεστραμμένους κάδους απορριμμάτων συμπληρώνοντας κενά όπου υπήρχαν, συμβάλλοντας έτσι στην καθαριότητα - προστασία του περιβάλλοντος και βελτιώνοντας ουσιαστικά την εικόνα της πόλης και των χωριών μας.

Τα παραπάνω αναφέρει το Δελτίο Τύπου του Δήμου Λέσβου.

Αλλά όλα αυτά όμως δεν έχουν νόημα αν δεν μάθουμε τη χρήση του ποδομοχλού!  Οι περισσότεροι κάδοι σκουπιδιών είναι ανοιχτοί!

Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις που ο κάδος είναι άδειος και τα σκουπίδια να είναι γύρω από τους κάδους επειδή ως πολίτες βαριόμαστε να πατήσουμε το ποδομοχλό!

Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι σκόπιμα καταστρέφουν το μηχανισμό με το ποδομοχλό ώστε να κάνουν πιο εύκολα τη δουλειά τους.  Μια βόλτα στην πόλη αρκεί για να δει κάποιος νέους κάδους που έχουν υποστεί φθορές.

Αν δεν αλλάξουμε εμείς ότι και να κάνει ο Δήμος δεν αρκεί...

Μοιράσου το άρθρο!