Περιβάλλον

23/12/2013 - 16:56

8 αναπτυξιακά έργα της Λέσβου εντάχθηκαν στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, των αρμοδίων Υπηρεσιών του Δήμου Λέσβου και προσωπική επίβλεψη του Δημάρχου, το σύνολο των προτάσεων / αιτήσεων χρηματοδότησης οι οποίες υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Σχεδίου του Δήμου Λέσβου (Ο.Σ.Α.Π.Υ.) για την Ανάπτυξη των Περιοχών Υπαίθρου του νησιού μας, εξασφαλίστηκε η ένταξη τους και κατά συνέπεια η χρηματοδότηση τους από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Οι προτάσεις αυτές είναι οι παρακάτω:

  1. Πλακόστρωση Πεζοδρομίων Καλλονής, προϋπολογισμού 179.141,02 €.
  2. Εξωραϊσμός Περιβάλλοντος Χώρου Παραδοσιακού Μύλου Παραλίας Θερμής, προϋπολογισμού 440.000,00 €.
  3. Ανάπλαση χώρων υπαίθριας Αναψυχής στην Θέση «Τσίγκος» Περιοχής Δήμου Αγιάσου Λέσβου, προϋπολογισμού 220.226,67 €.
  4. Μουσειακές Διαδρομές: Περιήγηση στην ιστορία και στο πολιτισμό της Λέσβου, προϋπολογισμού 139.113,00 €.
  5. Πλακόστρωση Τοπικών Διαμερισμάτων της Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου (Τοπικό Διαμέρισμα Πλαγιάς και Οικισμού Αγίου Ισιδώρου), προϋπολογισμού 646.843,57 €.
  6. Πλακόστρωση Πεζοδρομίου Βατερών, προϋπολογισμού, 345.000,00 €.
  7. Ανάδειξη Παραδοσιακού Χώρου Αγοράς Μήθυμνας, προϋπολογισμού 449.248,04 €.
  8. Ηλεκτροφωτισμός Παραλιακής Οδού Δημοτικής Κοινότητας Πέτρας, προϋπολογισμού 75.748,04 €.

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή, αφού πρόκειται για σημαντικά αναπτυξιακά έργα, ειδικά για τον τουριστικό τομέα τον οποίο αφορούν, που αναδεικνύουν τον παραδοσιακό χαρακτήρα της Λέσβου και δημιουργούν νέες προοπτικές και δυνατότητες. Επίσης, ο κ. Βουνάτσος επεσήμανε ότι ήδη, οι υπηρεσίες του Δήμου προετοιμάσουν τις προτάσεις / αιτήσεις χρηματοδότησης της 2ης  Φάσης υλοποίησης του Ολοκληρωμένου Σχεδίου του Δήμου Λέσβου για την Ανάπτυξη των Περιοχών Υπαίθρου του νησιού μας. Τέλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση για την δεύτερη σειρά έργων, τα οποία θα εξασφαλίσουν τη σχετική χρηματοδότηση.

Μοιράσου το άρθρο!