Περιβάλλον

16/08/2015 - 08:40

Άγρα: κίνδυνος για την δημόσια υγεία σε συνδυασμό με καταπάτηση δημόσιου χώρου

Σ

την περιοχή της Άγρας, κοντά σε συγγενικό μου σπίτι που με φιλοξενεί για λίγες ημέρες, εδώ και 3-4 χρόνια έχει καταληφθεί κοινοτικός χώρος στον οποίο έχει γίνει εγκατάσταση κτηνοτροφική και βρίσκεται στην άκρη του χωριού - περιοχή μπαμπακιά - ακριβώς πάνω απο το τελευταίο σπίτι του χωριού και 10 μέτρα απο την δεξαμενή ύδρευσης από 90χρονο κάτοικο του χωριού (θέση στο χάρτη Google Maps ΕΔΩ).

 
Ο χώρος πλέον λόγω των ζώων και της "ποιότητας" της συγκεκριμένης εγκατάστασης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για την δημόσια υγεία. Διαπίστωσα ότι νεκρά ζώα είναι παρατημένα (λόγω της δυσοσμίας αναγκάστηκα να διερευνήσω το χώρο) και φυσικά μπορείτε να αντιληφθείτε τις μύγες, κουνούπια και λοιπά που φέρνουν τα ζώα σε μία κατοικημένη περιοχή.
 
Η δεξαμενή ύδρευσης για την οποία μπορώ να σημειώσω ότι δεν και έχει μεγάλη ασφάλεια στην πρόσβαση από ανθρώπους και ζώα είναι εκτεθειμένη με σοβαρό κίνδυνο μόλυνσης για τους κατοίκους.
 
Ρώτησα κάποιους από το χωριό πως ανέχονται αυτή την κατάσταση και διαπίστωσα ότι υπάρχει κάτι σαν "τρομοκρατία" για το θέμα και δεν θέλουν να εμπλακούν. Ο πρόεδρος του χωριού (δεν τον γνωρίζω) άκουσα ότι έχει κάνει επανειλημμένα συστάσεις αλλά τίποτα παραπάνω. Άκουσα ότι έχει έρθει επανειλημμένα η αστυνομία αλλά και το υγειονομικό οι οποίοι επίσης έκαναν συστάσεις..
 
 
Η παραπάνω επώνυμη καταγγελία στο Lesvosnews.net οφείλει να διερευνηθεί από τους αρμόδιους και να πράξουν τα δέοντα...

Μοιράσου το άρθρο!