Περιβάλλον

29/03/2013 - 13:02

Αρχίζουν να «γυρίζουν»οι ανεμογεννήτριες του Δήμου Λέσβου

Αρχίζουν να «γυρίζουν»οι ανεμογεννήτριες του Δήμου Λέσβου


Αποκαταστάθηκε χθες Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013, η βλάβη που προκλήθηκε πρόσφατα από κεραυνό στο ακροπτερύγιο της ανεμογεννήτριας τύπου «Micon», που βρίσκεται εγκατεστημένη στο Αιολικό Πάρκο της Α.Δ.Ε.Λ. Α.Ε., του Δήμου Λέσβου, στη θέση «Κουτσουμπάρα».


Ειδικό διμελές συνεργείο της αντιπροσωπείας της εταιρίας «Micon», έφθασε χθες από την Αθήνα στη Μυτιλήνη και αφού επισκεύασε τη βλάβη, τις βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας, η ανεμογεννήτρια αυτή τέθηκε σε λειτουργία.
Η όποια καθυστέρηση στην αποκατάσταση της βλάβης οφείλεται στις αντίξοες καιρικές συνθήκες, δηλαδή στις βροχοπτώσεις και στους ισχυρούς ανέμους, που δεν επέτρεπαν την πραγματοποίηση των απαιτούμενων εργασιών, νωρίτερα.
Εξάλλου, σύντομα θα λειτουργήσει και η ανεμογεννήτρια τύπου «WINDMASTER», που βρίσκεται εγκατεστημένη στον ίδιο χώρο και στην οποία έχουν γίνει αρκετές από τις απαιτούμενες επισκευαστικές εργασίες. Η εν λόγω Ανεμογεννήτρια βρίσκεται, δυστυχώς, σε ακινησία εδώ και επτά χρόνια, λόγω πλήρους εγκατάλειψης της από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές.


Το χώρο του Αιολικού Πάρκου επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, όπου παρουσία του Προέδρου της Α.Δ.Ε.Λ. Α.Ε.  και Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου, Αριστείδη Ταξείδη, παρακολούθησε από κοντά την πρόοδο των εργασιών και έδωσε εντολή να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την πλήρη λειτουργία όλων των ανεμογεννητριών, που αποφέρουν σημαντικά έσοδα στο Δήμο, στην κατεξοχήν δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται, εξαιτίας των πασίγνωστων λόγων του παρελθόντος.

 

(φώτο αρχείo Lesvosnews.net)

Μοιράσου το άρθρο!