Περιβάλλον

10/12/2015 - 12:31

«Ενεργειακή και Ποιοτική Αναβάθμιση Δημοτικού Φωτισμού – Τεχνολογίες και Χρηματοδότηση».

 

Το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων Αιγαίου και Ιονίου – ΔΑΦΝΗ, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φωτοτεχνίας του Εθνικού Μετσόβιου  Πολυτεχνείου και την υποστήριξη του Δήμου Λέσβου διοργανώνουν, την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015, στις 9:00 το πρωί,στην αίθουσα του επιμελητηρίου στην Μυτιλήνη ημερίδα, με θέμα «Ενεργειακή και Ποιοτική Αναβάθμιση Δημοτικού Φωτισμού – Τεχνολογίες και Χρηματοδότηση».

 

Την ημερίδα θα χαιρετήσει ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός. Θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα μελέτης εξοικονόμησης ενέργειας για το δημοτικό φωτισμό του Δήμου Λέσβου, ενώ θα αναδειχθούν οι δυνατότητες χρηματοδότησης ενός τέτοιου έργου. Παράλληλα, θα γίνει συγκριτική ανάλυση των διαθέσιμων τεχνολογιών στα φωτιστικά σώματα, καθώς και των τρεχόντων  προτύπων και προδιαγραφών, που οφείλουν να ακολουθούν τα έργα δημοτικού φωτισμού. Στην ημερίδα θα παραστούν εταιρίες του χώρου, οι οποίες θα παρουσιάσουν προτεινόμενες λύσεις για την ενεργειακή και την ποιοτική αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού, ιδιαίτερα σε νησιωτικές περιοχές όπως της Λέσβου.

Τέλος, η  ημερίδα θα ολοκληρωθεί με ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων για τη δυνατότητα υλοποίησης έργου αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού στο Δήμο Λέσβου.

Μοιράσου το άρθρο!