Περιβάλλον

13/07/2012 - 12:08

Ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα CARBONTOUR (εκπομπές CO2)

Σε μία προσπάθεια για την ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης των τουριστικών επιχειρήσεων και την ταυτόχρονη αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο της Ελλάδας, την εταιρεία ΕΠΤΑ Α.Ε. και άλλους φορείς, διοργανώνει εκδήλωση στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος CARBONTOUR με τίτλο «Στρατηγικός Σχεδιασμός προς ένα Ουδέτερο Ισοζύγιο Άνθρακα στον τομέα των Τουριστικών Καταλυμάτων», το οποίο υλοποιείται στο Βόρειο Αιγαίο και την Κύπρο.

Το πρόγραμμα CARBONTOUR έχει ως στόχο τον προσδιορισμό της ενεργειακής κατανάλωσης στα τουριστικά καταλύματα ανά δραστηριότητα αλλά και τις αντίστοιχες εκπομπές CO2 με τη χρήση κατάλληλου λογισμικού. Με τον τρόπο αυτό δύναται να αναπτυχθούν στοχευμένα μέτρα για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης, του λειτουργικού κόστους και των εκπομπών CO2 στα τουριστικά καταλύματα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί ο τρόπος με τον οποίο τα τουριστικά καταλύματα μπορούν να προσδιορίσουν τόσο την ενεργειακή τους κατανάλωση ανά δραστηριότητα όσο και το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση και συζήτηση ως προς τα οφέλη τα οποία προκύπτουν για τα τουριστικά καταλύματα από τη συμμετοχή τους σε μία τέτοια δράση. Επιπλέον θα διανεμηθεί κατάλληλο ενημερωτικό και επεξηγηματικό υλικό με πραγματικά παραδείγματα εφαρμογής του λογισμικού καθώς και τρόποι ενίσχυσης της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των τουριστών

Μοιράσου το άρθρο!