Περιβάλλον

29/10/2010 - 15:13

Ένταξη στο ΠΕΠ 2 ΧΑΔΑ (Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων) της Λέσβου

Με απόφαση που υπέγραψε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου εντάσσεται στο ΠΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, το έργο «Αποκατάσταση Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) του Δήμου Ερεσού-Αντίσσης Λέσβου, των Δημοτικών Διαμερισμάτων Βατούσας, Πτερούντας, Χιδήρων, Σιγρίου και Ερεσού» προϋπολογισμού 520.000 ευρώ.

Με άλλη απόφαση η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου, υπέγραψε την ένταξη, στο ΠΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, του έργου «Αποκατάσταση Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) του Δήμου Πολιχνίτου Λέσβου, των Δημοτικών Διαμερισμάτων Λισβορίου, Βρίσας, Βασιλικών και Σταυρού» προϋπολογισμού 533.805 ευρώ.

Για την ένταξη των συγκεκριμένων έργων στο ΠΕΠ, η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου δήλωσε ότι: «Προχωράμε στην αποκατάσταση των παράνομων χωματερών, που αποτελούν πληγές τόσο για το περιβάλλον όσο και για την δημόσια υγεία. Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση για όλα τα νησιά της Περιφέρειάς μας με κύριο στόχο να προχωρήσουμε στην εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης στερεών αποβλήτων.  Η απόφαση μας αυτή δεν στοχεύει μόνο στη συμμόρφωση της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την αποφυγή των προστίμων, αλλά και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του περιβάλλοντος».

Μοιράσου το άρθρο!