Περιβάλλον

11/06/2014 - 19:13

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον

style="text-align: justify;"> 
Με σύνθημα «Είναι ωραία η θάλασσα, όταν είναι καθαρή», ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Θερμής «Ποσειδών», συνεργάστηκε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λ. Θερμής «Η Θερμία Άρτεμις» το πολιτιστικό σωματείο «Εικαστική Παρέμβαση» και το study aboard 2014, του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον.
 
Η σχετική εκδήλωση την οποία παρακολούθησε ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Έργων Αυτεπιστασίας & Αγροτικής Οδοποιίας, Δημήτρη Μουτζούρη, πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Θερμής, στις εγκαταστάσεις  του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων, την Κυριακή 8 Ιουνίου 2014, με στόχο όλων των συνεργαζόμενων φορέων να στείλουν μήνυμα στους πολίτες και ειδικά στα μικρά παιδιά, ότι οφείλουμε, όχι μόνο να αγαπάμε, αλλά και να προστατεύουμε το Περιβάλλον.
 
Το πρόγραμμα περιελάμβανε:
1. Καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου του λιμανιού
2. Παράσταση κουκλοθέατρου (από το Σύλλογο Γυναικών Θερμής) 
3. Ζωγραφική από παιδιά με θέμα το θαλάσσιο Περιβάλλον (με την καθοδήγηση και εποπτεία των μελών της Εικαστικής Παρέμβασης)
4. Παιχνίδια και εικαστική προσώπου (από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν)
 
Τα έργα των παιδιών αναρτήθηκαν σε ειδικό ταμπλό και εκτέθηκαν στους επισκέπτες.
 
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος συνεχάρη θερμά τους διοργανωτές και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Θερμής «Ποσειδών», Χρήστο Μανωλέλλη, και τους εκπροσώπους όλων των παραπάνω φορέων, καθώς και τους γονείς και τα παιδιά τους, για την αξιόλογη αυτή εκδήλωση, η οποία βοηθάει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών και κατ’ επέκταση της τοπικής κοινωνίας, σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, που πρέπει να αποτελεί τρόπο ζωής και συνολικότερης συμπεριφοράς. Ειδικότερα, τόνισε μεταξύ άλλων ότι, με οδηγό τα παιδιά που είναι το αύριο αυτού του τόπου και την αρωγή του Δήμου Λέσβου, στη συγκεκριμένη περίπτωση, στη μεταφορά των συγκεντρωθέντων σκουπιδιών, στέλνουμε μηνύματα σε όλους τους πολίτες για την προστασία, διατήρηση και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος. 
 
 

Μοιράσου το άρθρο!