Περιβάλλον

17/09/2013 - 14:32

Επανασχεδιασμός Τμήματος της Οδού Ναυμαχίας Έλλης και προστασία ακτής της Επάνω Σκάλας

r />Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, μαζί με την Προϊσταμένη του Τμήματος Συγκοινωνιακών, Λιμενικών, Κτηριακών Έργων και Υπαίθριων Χώρων, Άννυ Οικονομίδου και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εργοληπτικής εταιρίας «Μινάβρα Τεχνική Α.Ε.», Βασίλη Λαμπρινίδη, επιθεώρησε την έναρξη των εργασιών Προστασίας Ακτής της Επάνω Σκάλας & Επανασχεδιασμού Τμήματος της Οδού Ναυμαχίας Έλλης, προϋπολογισμού 1.765.000,00 ΕΥΡΩ (με Φ.Π.Α.).
Το μεγάλης σπουδαιότητας αυτό έργο, αφορά στην κατασκευή τοιχίου προστασίας από τη διάβρωση της θάλασσας, μήκους περίπου 400 μέτρων, στη διαμόρφωση ασφαλούς κόμβου στη διασταύρωση των οδών Ναυμαχίας Έλλης & Κρήνης και στη διαμόρφωση της οδού Ναυμαχίας Έλλης (από Κρήνης έως Καλαμάρη), με την ανακατασκευή του οδοστρώματος και την κατασκευή νέων πεζοδρομίων.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκίνησε  η υλοποίηση ενός έργου που θα δώσει μόνιμη λύση στα προβλήματα μιας οδικής αρτηρίας, όχι μόνο της πόλης μας, αλλά και ολόκληρου του νησιού μας. Εδώ και πολλά χρόνια - το γνωρίζουμε όλοι - ο δρόμος της Ναυμαχίας Έλλης στην Επάνω Σκάλα βρισκόταν σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση. Θρηνήσαμε ακόμη και ανθρώπινες ζωές. Τώρα, τα πράγματα αλλάζουν. Με την παρέμβασή μας αυτή, θα παραδώσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα δρόμο σύγχρονο και ασφαλή για τους δημότες του νησιού, αλλά και για όλους τους επισκέπτες μας και αναβαθμίζουμε συνολικά την ιστορική αλλά και αδικημένη συνοικία της Επάνω Σκάλας και του Συνοικισμού. Ευχαριστώ, τέλος, για ακόμη μια φορά, όλους όσοι βοήθησαν για να έχουμε αυτή τη θετική εξέλιξη, καθώς και τις συναρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας», δήλωσε σχετικά, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος.
 

Μοιράσου το άρθρο!