Περιβάλλον

20/12/2018 - 07:42

Επικίνδυνο γεφύρι στην είσοδο της Βρίσας - Ποιος θα λάβει μέτρα;

Σοβαρά προβλήματα που μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμό οδηγών διερχομένων οχημάτων αντιμετωπίζει το γεφύρι στην Βρίσα.

Το παλιό γεφύρι  όπως αναφέρει το ιστολόγιο vatera.gr  στην είσοδο του  χωριού  της Βρίσας χτίστηκε επί τουρκοκρατίας.  Πάνω στις πέτρινες βάσεις του στήθηκαν 6 μεγάλοι και χοντροί μασίφ σιδηροδοκοί. Δεν γνωρίζουμε τι υπήρχε πάνω σ’ αυτούς αρχικά. Κάποια στιγμή πάντως έπεσε τσιμέντο με σιδερένιο οπλισμό. Στην αρχική κατασκευή του το γεφύρι προορίζονταν να διευκολύνει πεζούς, ζώα και κάρα. Στη συνέχεια εξυπηρετούνταν τα αυτοκίνητα μέχρι και σχετικά μεγάλα φορτηγά των περασμένων δεκαετιών.

Κανένας -με δεδομένο την παλαιότητα της κατασκευής του- δεν σκέφτηκε να εξετάσει αν αντέχει το φορτίο των 40 και 50 τόνων των φορτηγών που κουβαλούν τα μπάζα. Για ευκολία (όπως αποκαλύπτει το vatera.gr)  αντί τα φορτηγά με τα μπάζα να βγαίνουν από το δρόμο προς τα Βατερά και να περνούν απ’ το καινούριο γεφύρι ακολουθούσαν την πορεία που περνάει από το παλιό γεφύρι με αποτέλεσμα να σπάσει η μια σιδεροδοκός και να «καθίσει» το οδόστρωμα.

Χωρίς να είμαστε ειδικοί θεωρούμε ότι δεν κινδυνεύουν άμεσα τα μικρά αυτοκίνητα  αλλά για τα βαριά οχήματα σίγουρα υπάρχει πρόβλημα. Ας τοποθετηθεί άμεσα μια προειδοποιητική πινακίδα και ας μελετήσουν οι ειδικοί το πρόβλημα για την αποκατάστασή του.

Μοιράσου το άρθρο!