Περιβάλλον

28/06/2018 - 10:59

Επιστολή για την αποκομιδή των απορριμμάτων στην περιοχή της Κουλμπάρας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΟΥΛΜΠΑΡΑ ΚΙΟΣΚΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ (υπό σύσταση)

Μυτιλήνη 27.6.2018

Προς
- Αντιδήμαρχο καθαριότητας Γιώργο Κατζανό
- Αντιδήμαρχο περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής Νίκο Καρασάββα
- Διεύθυνση καθαριότητας και ανακύκλωσης καθαριότητας του Δήμου Λέσβου
(Υπόψη προϊσταμένου κ. Γιώργου Αλεξίου)

Αγαπητοί μας
Σας κοινοποιούμε τρεις φωτογραφίες τραβηγμένες και οι τρεις περί την 6η απογευματινή της Τρίτης 26 Ιουνίου.
Η φωτο 1 είναι από το χώρο συγκέντρωσης απορριμμάτων στη γωνία των οδών Βερναρδάκη και Σαρανταπόρου σημείο το οποίο να σας υπενθυμίσουμε ότι βρίσκεται μέσα σε τμήμα της πόλης που είναι αποκλειστικά για κατοικίες. Θα έπρεπε δηλαδή να εξυπηρετεί αυτές και όχι καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αφού ΜΟΝΟ ΕΝΑ τέτοιο κατάστημα βρίσκεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια, στην περιοχή (ταβέρνα «το ζουμπούλι»). Όπως θα διαπιστώσετε από τη φωτογραφία περίπου 10 ώρες μετά την αποκομιδή των απορριμμάτων οι τρεις κάδοι (ένας ανακύκλωσης και δυο απορριμμάτων) είναι υπερπλήρεις από ανακυκλώσιμα στην πλειοψηφία τους υλικά. Αντιλαμβάνεσθε την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο λίγες ώρες μετά την παρέμβαση των απορριμματοφόρων. Αντιλαμβάνεσθε φυσικά την αφόρητη κατάσταση που θα έχει δημιουργηθεί εκεί μέχρι το πρωί. Μερικές φορές δημιουργείται κυριολεκτικά οδόφραγμα με σκουπίδια αποκλειστικά από τα καταστήματα που δεν μας επιτρέπουν να φτάνουμε στα σπίτια μας.
Περιττό να αναφέρω ότι η κατάσταση στο οδόστρωμα είναι τριτοκοσμική ενώ σε άθλια κατάσταση είναι και οι κάδοι.
Την ίδια ώρα οι κάδοι στην οδό Μητροπόλεως (φωτο 2) και στην πλατεία Σαπφούς (φωτο 3) είναι σε καλύτερη κατάσταση (ιδιαίτερα αυτοί στην πλατεία Σαπφούς).
Με την επιστολή μας αυτή ζητούμε άμεσα:
1. Να προχωρήσετε (πλύσιμο και απολύμανση) στον καθαρισμό του σημείου αποκομιδής απορριμμάτων στη γωνία των οδών Βερναρδάκη και Σαρανταπόρου που ΠΑΡΑΝΟΜΑ έχει μετατραπεί σε χώρο συγκέντρωσης των απορριμμάτων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
2. Στην αντικατάσταση των υπαρχόντων βρώμικων και κατεστραμμένων με νέους κάδους απορριμμάτων.
3. Στην αύξηση των κάδων ανακύκλωσης ΣΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΣΗΜΕΊΟ από έναν σε τρεις.   
4. Στην τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης στο σημείο συγκέντρωσης απορριμμάτων στην πλατεία του Αϊ Γιάννη του Αρμένη ώστε να μην επιβαρύνεται από  ανακυκλώσιμα υλικά που βγάζουν κάτοικοι της περιοχής το σημείο της συμβολής των οδών Βερναρδάκη και Σαρανταπόρου. Τοποθέτηση κάδου ανακύκλωσης και στη συμβολή των οδών βερναρδάκη και Κλαπάδου για τον ίδιο λόγο.
5. Καθημερινή (επτά μέρες την εβδομάδα) και δυο φορές την ημέρα (όπως συμβαίνει στην πλατεία Σαπφούς και στην οδό Ερμού,  αποκομιδή ΟΛΩΝ των απορριμμάτων από τη συμβολή των οδών Βερναρδάκη και Σαρανταπόρου και από τους κάδους της Μητροπόλεως.
6. Μεσοπρόθεσμα ζητούμε τον επανασχεδιασμό της αποκομιδής των απορριμμάτων στην περιοχή όπου κατοικούμε. Θεωρούμε ηθικά και δημοκρατικά απαράδεκτο αλλά και ΠΑΡΑΝΟΜΟ την ίδια ώρα που στους χώρους των καταστημάτων σταδιακά καταργήθηκαν τα σημεία συγκέντρωσης (Λαδάδικα, πλατεία μουσικού καφενείου) τα σκουπίδια των καταστημάτων που αναπτύχθηκαν στην περιοχή και ιδιαίτερα αυτών των υγειονομικού ενδιαφέροντος να συγκεντρώνονται χωρίς σχεδιασμό μέσα στα σπίτια μας με τραγικές συνέπειες στην ποιότητα της ζωής μας.
Θεωρούμε ότι ΑΜΕΣΑ μπορεί και πρέπει να υπάρξει από μέρους σας παρέμβαση σύμφωνα με τα παραπάνω αιτήματα μας. Ειδάλλως είμαστε υποχρεωμένοι να καταφύγουμε στη δικαιοσύνη και να προβούμε σε όποιες άλλες ενέργειες μας υποχρεώνει η κατάσταση που δημιουργήθηκε μέσα στα σπίτια μας από την πλημμελή από μέρους σας διαχείριση του όλου θέματος.
Παραμένουμε στη διάθεση σας για οιαδήποτε συζήτηση του όλου θέματος.
    
Ευχαριστούμε

Ο Πρόεδρος του προσωρινού Διοικητικού συμβουλίου

 

ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Μοιράσου το άρθρο!