Περιβάλλον

17/05/2014 - 10:52

Επιστολή Βουνάτσου για την άμεση έγκριση του έργου «Προστασία του δάσους Αμπελικού»

style="text-align: justify;"> 
Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, έστειλε στον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννη Μανιάτη, στον Αναπληρωτή Υπουργό Π.Ε.Κ.Α., Νικόλαο Ταγάρα, στον Υφυπουργό Π.Ε.Κ.Α., κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου και στον Ειδικό Γραμματέα Δασών Υ.Π.Ε.Κ.Α., κ. Γεώργιο Αμοργιανιώτη, την παρακάτω επιστολή:
 
Στο επισυναπτόμενο ενημερωτικό έγγραφο, τη σύνταξη του οποίου ζήτησα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, περιγράφεται αναλυτικά η μακρόχρονη και επίπονη πορεία ωρίμανσης του έργου «ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΑΣΟΥΣ ΑΜΠΕΛΙΚΟΥ πρώην ΔΗΜΟΥ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ», το οποίο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2007-2013», που διαχειρίζεται η Ειδική Γραμματεία Δασών του ΥΠΕΚΑ.
 
Δεδομένου ότι από πλευράς του Δήμου Λέσβου έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίηση του έργου, καθώς επίσης έχουν δεσμευθεί και οι απαιτούμενες πιστώσεις για την οικονομική συμμετοχή μας, όπως πάντα ταύτα αναλυτικότατα εκτίθενται στο επισυναπτόμενο ως άνω έγγραφο  της Δ.Τ.Υ. Δ. Λέσβου, δεν κατανοούμε, γιατί, παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις μας, δεν έχει δοθεί η προέγκριση για την δημοπράτηση του έργου.
 
Παρακαλούμε λοιπόν, εφόσον όπως αποδεικνύεται, τηρούνται όλες οι διοικητικές, τεχνικές και οικονομικές προϋποθέσεις, να προβείτε άμεσα στην έγκριση δημοπράτησης αυτού του κρίσιμης περιβαλλοντικής σημασίας έργου.
 
 
 
 
 
 
                                                               
 

Μοιράσου το άρθρο!