Περιβάλλον

23/05/2013 - 07:33

Εθελοντικός καθαρισμός της παράλιας της Ερεσού στο πλαίσιο της εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο»

Εθελοντικός καθαρισμός της παράλιας της Ερεσού στο πλαίσιο της εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο»

ign="center">ΜΕΣΟΓΕΙΟ»

Ο Ιππικός Όμιλος Ερεσού «ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερεσιωτών «ΦΑΝΙΑΣ», συμμετέχοντας στην εκστρατεία «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2013» που υλοποιεί για 18η χρονιά το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, διοργανώνουν την Κυριακή 26 Μαΐου, στις 11.00 π.μ., εθελοντικό καθαρισμό στην παραλία της Σκάλας Ερεσού.

Η δραστηριότητα εντάσσεται στις περιβαλλοντικές εκδηλώσεις που απαιτεί το Πρόγραμμα για τη Γαλάζια Σημαία.

Ως σημείο συγκέντρωσης των εθελοντών έχει ορισθεί ο Ναυαγοσωστικός Πύργος.

Ο Ιππικός Όμιλος Ερεσού «ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερεσιωτών «ΦΑΝΙΑΣ» συμμετείχαν τον Απρίλιο και στην καμπάνια εθελοντικού καθαρισμού LETS DO IT GREECE.

«ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2013»

«Ενηλικιώνεται» φέτος η Πανελλαδική εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών που συντονίζει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS για 18η χρονιά και πραγματοποιείται το διάστημα από 1η Μαΐου έως 10 Ιουνίου 2013, με συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών, Δήμων, περιβαλλοντικών και κοινωνικών φορέων, εργαζομένων επιχειρήσεων και εθελοντών κάθε ηλικίας. Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Μεσογειακού Προγράμματος Δράσης του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP/ MAP) και υλοποιείται με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών (Ε.ΘΑ.ΓΕ.Φ.Ω.).

Ήδη από την ίδρυσή του, το 1990, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, μια οργάνωση με μεγάλη και πολύχρονη εμπειρία σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος, οργάνωσης εθελοντικών προγραμμάτων και εκστρατειών ενημέρωσης, διοργανώνει– μεταξύ άλλων δράσεών του- εθελοντικούς καθαρισμούς ακτών και φυσικών περιοχών. Με την πάροδο των ετών, οι εθελοντικοί καθαρισμοί εντάχθηκαν στη πρωτοβουλία “Clean Up the Med” που διοργανώνεται σε μεσογειακό επίπεδο με πρωτοβουλία της Ιταλικής περιβαλλοντικής οργάνωσης Legambiente και φέτος θα διαρκέσει το διάστημα 24-26 Μαΐου. Εδώ και χρόνια η εκστρατεία «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ» έχει «αυτονομηθεί» και χαράσσει τη δική της πορεία, με πανελλαδικό πλέον χαρακτήρα και διάρκεια όλο το μήνα Μάιο ή και παραπάνω, όπως φέτος που θα διαρκέσει μέχρι 10 Ιουνίου.

Η φετινή εκστρατεία επικεντρώνεται στην παρουσίαση και διάχυση των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων που προέκυψαν από την επεξεργασία των Φύλλων Καταγραφής Απορριμμάτων και Παρατήρησης Φυσικών Περιοχών, με την επιστημονική αρωγή του Ε.ΘΑ.ΓΕ.Φ.Ω., τα οποία συμπλήρωσαν οι εθελοντές κατά το διάστημα 2006-2012.

Μοιράσου το άρθρο!