Περιβάλλον

04/11/2015 - 11:09

Εβδομάδα καθαρισμού των ακτών Μολύβου – Εφταλούς

Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου μέσω της Ομάδας Περιβάλλοντος διοργάνωσε Εβδομάδα Καθαρισμού των ακτών και παραλιών της ευρύτερης περιοχής του Μολύβου – Εφταλούς. Στην δράση συμμετείχαν εθελοντές, μέλη συλλόγων, φορέων και είχε την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και της Δημοτικής Ενότητας Μήθυμνας του Δήμου Λέσβου.

Η δράση ξεκίνησε την Παρασκευή  30 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε χθες. Στο διάστημα αυτό καθημερινά έγινε καθαρισμός στις παραλίες και τις ακτές της περιοχής σε μία ακτίνα που ξεκινάει από την πλαζ Μολύβου και περιμετρικά φτάνει ως την περιοχή των Αγίων Αναργύρων. Και πιο συγκεκριμένα τις ακτές και παραλίες του λιμανιού, του Πλατύ Γιαλού, της περιοχής του βιολογικού καθαρισμού, στα Λιμαντζίκια, στο Τσιπούρι, στις παραλίες της Εφταλούς, στην παραλία στα ιαματικά λουτρά και στους Αγίους Αναργύρους σε όλες τις αγκάλες που υπάρχουν εκεί.

Οι παραλίες ήταν γεμάτες από σκουπίδια, σωσίβια και πλαστικές βάρκες που είχαν θαφτεί κάτω από τα φύκια και τις πέτρες, έγινε περισυλλογή όλων και με την βοήθεια των απορριμματοφόρων του Δήμου μεταφέρνονταν άμεσα και καθημερινά στην χωματερή.  Παράλληλα με την καθαριότητα, οι εθελοντές βοήθησαν μετανάστες που έβγαιναν την συγκεκριμένη ώρα στις παραλίες μας.

Αυτή τη χρονιά, περισσότερο από κάθε άλλη, η ενεργοποίηση των κατοίκων είναι απαραίτητη για να διατηρήσουμε το περιβάλλον μας καθαρό. Με τη διέλευση των προσφύγων - μεταναστών  τα σκουπίδια, τα σωσίβια και οι βάρκες γέμισαν τις παραλίες μας και το πράσινο έγινε πορτοκαλί. Ξέχωρα από τις άμεσες και αναγκαίες για τον τόπο λύσεις που πρέπει να δοθούν για την επίλυση του μεταναστευτικού ζητήματος πρέπει να δοθεί παράλληλα και άμεση λύση στην περιβαλλοντική διάσταση με ενέργειες καθαρισμού και άμεσης αποκομιδής κάθε είδους πλαστικού που είναι διασκορπισμένα σε όλες τις ακτές τις Λέσβου.

Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου ευχαριστεί όλα τα μέλη, τους εθελοντές, τους φορείς και τον Δήμο Λέσβου για την συνεργασία και την πολύτιμη βοήθειά τους.

Οι δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχιστούν από τον Φορέα καθ όλη την διάρκεια

του χειμώνα για να διατηρήσουμε το πολύτιμο πράσινο του τόπου μας και να συνεχίσουμε να ελπίζουμε.

Μοιράσου το άρθρο!