Περιβάλλον

09/05/2014 - 14:46

Εξοπλισμός 2,5 εκατ. ευρώ για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Λέσβου

Η

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενημερώνει, ότι ξεκίνησε η διαδικασία παραλαβής του εξοπλισμού των τριών (3) Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ). Πιο συγκεκριμένα παρελήφθη από την αρμόδια επιτροπή παραλαβής η οποία προέβη και σε δοκιμαστική λειτουργία των συστημάτων, ο εξοπλισμός των ΣΜΑ Άντισσας, Γέρας και Πολιχνίτου.


Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω έργο  είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και εκτελείται με ευθύνη και τη την επίβλεψη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τελικό δικαιούχο τον Δήμο Λέσβου. Ο προϋπολογισμός της προμήθειας του εξοπλισμού είναι ύψους 2,5 εκατ. ευρώ.
Στις επόμενες μέρες το έργο -αφού προηγουμένως- εκπαιδευτεί το προσωπικό,  θα παραδοθεί στη ΔΕΔΑΠΑΛ  για να το λειτουργήσει.

Την επιτροπή παραλαβής του έργου συνόδευσε στη παραλαβή ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λέσβου κ. Ηρακλής Βερβέρης οποίος μεταξύ των άλλων δήλωσε:

«Οι υπηρεσίες της ΠΕ Λέσβου ανέλαβαν και εκτέλεσαν με επιτυχία ένα σημαντικό για το νησί μας. Ένα έργο που αφορά τη διαχείριση του Απορριμμάτων. Με τη λειτουργία των ΣΜΑ θα μειωθούν σημαντικά οι μετακινήσεις των απορριμματοφόρων. Ο εξοπλισμός που παρελήφθη σήμερα είναι ποιο σύγχρονος από εκείνον του ΣΜΑ Μυτιλήνης που ήδη λειτουργεί.

Στο τομέα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων θα πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά έργα για να μπορούμε να ισχυριστούμε ότι διαθέτουμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης (Ανακύκλωση). Από τη πλευρά μου όμως θέλω να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους της ΔΤΥ ΠΕ Λέσβου  που κατόρθωσαν να φέρουν σε πέρας ένα ακόμα σημαντικό έργο για το νησί μας και να ευχηθώ η ΔΕΔΑΠΑΛ να αρχίσει γρήγορα τη λειτουργία των ΣΜΑ».

Μοιράσου το άρθρο!