Περιβάλλον

23/02/2019 - 12:49

Χιονίζει σε Αγιάσο, Αμπελικό, Σκαλοχώρι και Λήμνο


Από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου γίνεται γνωστό ότι λόγω της έντονης χιονόπτωσης στο νησί της Λήμνου η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους από Κορνό προς Σαρδές, από Θέρμα προς Λιβαδοχώρι και από Πλατύ προς Θάνος γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Επίσης, στο νησί της Λέσβου έντονη χιονόπτωση παρατηρείται στις περιοχές της Αγιάσου και του Αμπελικού, όπου η κίνηση των οχημάτων πάνω από το ίδρυμα Θεομήτωρ- Σανατόριο ενδείκνυται να γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Στο συγκεκριμένο σημείο ήδη βρίσκεται πυροσβεστικό όχημα προκειμένου να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια χρειαστεί, όπως για παράδειγμα μεταφορά ασθενών.

Στους πολίτες συνιστάται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς λόγω του επικείμενου παγετού θα είναι αυξημένη η ολισθηρότητα επί του οδοστρώματος.

Οι υπηρεσίες τόσο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου όσο και του Δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πιθανών συνεπειών του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τα νησιά.

 

------

 

Εκτάκτη ανακοίνωση από  το Δήμο:
Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων αυτή τη στιγμή ιδιαίτερα στην περιοχή του Ολύμπου, την περιοχή του Αμπελικού και το Σκαλοχώρι, παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις σας. Μέχρι αυτή τη στιγμή οι δρόμοι στις παραπάνω περιοχές παραμένουν ανοιχτοί αλλά για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων συστήνεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. 
Συνεργεία και μηχανήματα του Δήμου Λέσβου, υπό το συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας και του αρμόδιου Αντιδημάρχου, Νίκου Καρασάββα, βρίσκονται ήδη σε ετοιμότητα για να επέμβουν καταβάλλοντας το μέγιστο των προσπαθειών τους όπου αυτό κριθεί αναγκαίο, σε περίπτωση που τα φαινόμενα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

------

Δείτε βίντεο από το δρόμο προς Αμπελικό:

Μοιράσου το άρθρο!