Περιβάλλον

21/07/2015 - 14:35

Κλάδεμα δέντρων και καθαρισμός οδικού δικτύου στη Λέσβο

Σ

το πλαίσιο των παρεμβάσεων που υλοποιεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τη συντήρηση του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου στο νησί της Λέσβου, βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για το κλάδεμα δέντρων και θάμνων στο οδικό δίκτυο, καθώς και για τον καθαρισμό από χόρτα και σκουπίδια.

Με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας έχουν πραγματοποιηθεί από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα εργασίες για το κλάδεμα δέντρων και θάμνων στους οδικούς άξονες Μυτιλήνη – Κράτηγος, Θερμή – Μανταμάδος, Συκαμνιά – Λεπέτυμνος, Ντίπι – Παπάδος, Ευρειακή – Πέραμα, Πέραμα – Παπάδος, Παπάδος – Πλωμάρι, οδός πρόσβασης προς το Τάρτι, Κεραμειά – Αγιάσος - Πολιχνίτος, Αγιάσος – Μεγαλοχώρι, οδός πρόσβασης προς τον Ασώματο, Πολιχνίτος – Σκάλα Πολιχνίτου, Πολιχνίτος – Βρίσα – Βατερά, Καλλονή – Πέτρα, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες στην εθνική οδό Λάρσος – Καλλονή.

Οι εργασίες υλοποιούνται υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λέσβου και με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τη Δ/νση Δασών Λέσβου.

Παράλληλα, από τις αρχές Ιουνίου έχουν ξεκινήσει και είναι σε εξέλιξη οι εργασίες για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου από χόρτα και σκουπίδια. Ήδη μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες στους οδικούς άξονες Μυτιλήνη – Κράτηγος, Μυτιλήνη – Μόρια - Παναγιούδα - Θερμή, Παναγιούδα – Πάμφιλα – Πύργοι Θερμής, Παραλία Θερμής – Μιστεγνά, Θερμή – Πηγή, Μυτιλήνη – Λουτρά – Κουντουρουδιά, Βόρεια Παράκαμψη Μυτιλήνης, Μυτιλήνη – Λάρσος – Καλλονή και Κεραμειά – Αγιάσος. Οι εργασίες καθαρισμού θα συνεχιστούν σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του νησιού.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου δήλωσε σχετικά:

«Έχοντας ως βασική προτεραιότητα τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, έχουμε ξεκινήσει στοχευμένες παρεμβάσεις προκειμένου να συντηρήσουμε και να νοικοκυρέψουμε το οδικό δίκτυο. Οι παρεμβάσεις αυτές, παρά τις δυσκολίες, θα συνεχιστούν στο πλαίσιο και άλλων έργων που έχουμε για το σκοπό αυτό προγραμματίσει σε όλα τα νησιά».

Μοιράσου το άρθρο!