Περιβάλλον

08/06/2012 - 12:45

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012, εθελοντικές οργανώσεις και πολίτες της Μυτιλήνης καθαρίζουν τα Τσαμάκια

yle="text-align:justify;" align="center">«100 πάρκα και χώροι πολιτισμού»

Την Κυριακή 10 Ιουνίου, εθελοντικές οργανώσεις και πολίτες της Μυτιλήνης καθαρίζουμε τα Τσαμάκια, τις ακτές και τις παρυφές του κάστρου της πόλης

 

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.), γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος συνεχίζοντας για τρίτη χρονιά τη δράση με τίτλο «100 πάρκα και χώροι πολιτισμού». Πρόκειται για μία δράση εθελοντικής προσφοράς, η οποία ξεκίνησε το 2010 με αφορμή τον εορτασμό της 100ετίας του Ελληνικού Προσκοπισμού με στόχο να προάξει το σεβασμό στη φύση και να αναδείξει την πρωτοβουλία των πολιτών στην προστασία του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα το Σ.Ε.Π. καλεί τους πολίτες των Δήμων εκτός Αττικής να συμμετέχουν στην προσπάθεια καθαρισμού και αποψίλωσης περιαστικών δασών, αλσυλλίων και πάρκων με στόχο την πρόληψη και προστασία από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές.

Η δράση στους Δήμους της περιφέρειας πραγματοποιείται, για τρίτη συνεχή χρονι
ά, με την υποστήριξη του ομίλου Eurobank EFG και υπό την αιγίδα του Δήμου Λέσβου.

Στην Λέσβο η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Ιουνίου και θα έχει ως αντικείμενο τον καθαρισμό του μεγάλου περιαστικού άλσους «Τσαμάκια» της Μυτιλήνης από τις παρυφές του κάστρου μέχρι και τις ακτές Μπλόκια,, Τσαμάκια, Απελή και Φυκιότρυπα.

Σημείο Συνάντησης η Εστία του 2ου Συστήματος Προσκόπων Μυτιλήνης μέσα στο άλσος Τσαμάκια στις 10 το πρωί της Κυριακής.

Ας σημειωθεί ότι στην δράση έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή οι εθελοντικές οργανώσεις Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παράρτημα Λέσβου), ο Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων, η Κίνηση Πολιτών «Aeolistas», η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών βορείου Αιγαίου και η Λέσχη εθελοντικής προσφοράς γυναικών Λέσβου ενώ η συμμετοχή όλων των άλλων εθελοντικών οργανώσεων και πολιτών είναι ευπρόσδεκτη.

Ελπίζουμε ότι οι πολίτες  θα αγκαλιάσουν αυτή την πρωτοβουλία, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση του εθελοντισμού στη χώρα μας! ταυτόχρονα μετατρέποντας ξανά τα «Τσαμάκια» σε «αυλή» όλων των Μυτιληνιών

Μοιράσου το άρθρο!