Περιβάλλον

13/11/2018 - 16:29

Μπράβο στη Δασική Υπηρεσία! Καθαρίστηκε τμήμα δάσους στην Κράτηγο δεν που είχε καθαριστεί ποτέ!

Η δασική υπηρεσία επί το έργον


Συνήθως όταν οι πολίτες γράφουν στα ΜΜΕ το κάνουν για να παραπονεθούν. Σήμερα θα ήθελα να κάνω μια εξαίρεση για να αποδώσω τα εύσημα στην Δασική υπηρεσία.
Είναι γνωστό ότι η περιοχή της Κρατήγου διατηρείται, ακόμη, ως μια από τις ομορφότερες περιοχές κοντά στην πόλη  και την χαίρονται όχι μόνο οι κάτοικοί  της αλλά και όλοι όσοι την επισκέπτονται για βόλτα, για μπάνιο για άθληση και για άλλες χειμερινές και καλοκαιρινές δραστηριότητες.
Ένα τμήμα δάσους μέσα στον οικισμό ακριβώς δίπλα στο πρώην ξενοδοχείο «Κάτια» δεν είχε καθαριστεί ποτέ «από γενέσεως κόσμου».
Η αλήθεια είναι ότι φέτος για πρώτη φορά, ο Δήμος Λέσβου στον οποίο ανήκει το συγκεκριμένο δασικό οικόπεδο, έκανε μια αρχή καθαρισμού, αλλά ίσως τα περιορισμένα μέσα που διαθέτει δεν επέτρεψαν την συνέχιση της προσπάθειας. Ευτυχώς όμως, εδώ και αρκετό καιρό κατόπιν εντολής της υπηρεσίας τους οι υπεύθυνοι δασονόμοι της περιοχής με ένα συνεργείο καθαρισμού ανέλαβαν δράση. Κόβουν ξεραμένα δένδρα αραιώνουν τα δένδρα όπου επιβάλλεται, απομακρύνουν τα χαμηλά κλαδιά, αποκαθιστούν την  προσπέλαση. Παλαιότερα η περιοχή θύμιζε ζούγκλα. Τώρα το τοπίο άλλαξε.
Δεν ήταν μόνο λόγοι καλαισθησίας και καθαριότητας που επέβαλαν κάτι τέτοιο αλλά και λόγοι στοιχειώδους πυροπροστασίας. Ένα πάγια αίτημα των κατοίκων της περιοχής φαίνεται ότι ικανοποιείται. Για να ολοκληρωθεί το έργο βέβαια θα πρέπει να απομακρυνθούν όλα αυτά τα κλαδιά που έχουν στοιβαχθεί και περιμένουν κάποια αρμόδια υπηρεσία που διαθέτει τα κατάλληλα μέσα να πράξει τα δέοντα.
Είμαι βέβαιος ότι εκφράζοντας την άποψη όλων των κατοίκων όλης της περιοχής θα πρέπει να αναγνωρίσουμε το έργο της Δασικής υπηρεσίας και να ευχηθούμε να μην σταματήσει την καλή δουλειά  στην περιοχή.


Μανώλης Αργυρόπουλος

Μοιράσου το άρθρο!