Περιβάλλον

18/03/2019 - 06:43

Μυτιλήνη: Δεν υπάρχει ελπίδα... από πουθενά!

Μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση - παρατήρηση κάνει ο κ. Τόλης Μάτας στον προσωπικό του λογαριασμόσ στο facebook

 

Τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε , η ομάδα Λέσβος Προστασία περιβάλλοντος , ένιωσε την ανάγκη να καθαρίσει την παραλία κάτω απο το κάστρο , παλιό ταρσανά, Μικρασιάτισσα Μάνα , κτλ, απο σκουπίδια και άλλα Απορρίμματα .
Μαζεψαμε πλαστικά, και ειδικότερα τα απορρίμματα πλαστικών συσκευασιών, όπως μπουκάλια αναψυκτικών και σακούλες μίας χρήσης, κατεστραμμένα δίχτυα αλιείας, σχοινιά, σερβιέτες, ταμπόν, μπατονέτες, προφυλακτικά, αποτσίγαρα, αναπτήρες μίας χρήσης, κ.λπ.
Το χτεσινό θέαμα όμως στο συγκεκριμένο σημείο μας λυπεί αφάνταστα .
Κάποιοι συμπολίτες μας έκαναν πορεία που στο τέλος της , τοποθέτησαν σωσίβια πάνω στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας και τοποθέτησαν διάφορα αντικείμενα γύρω απο το άγαλμα και κάποιοι άλλοι συμπολίτες μας, τα πήραν όλα όπως ήταν και τα πέταξαν στην παραλία και στην θάλασσα !!!!
Καλό θα είναι , να μαζευτούν αυτές οι δυο ομάδες , αυτοί που τα φέρανε και αυτοί που τα πετάξανε και να τα μαζέψουν από την παραλία !!!!
Τα θαλάσσια απορρίμματα, και ειδικότερα τα πλαστικά, συνιστούν απειλή όχι μόνο για την υγεία των θαλασσών και των ακτών μας αλλά και για την οικονομία και τις κοινότητές μας!!!
Οι παραλίες και η θάλασσά μας δεν είναι σκουπιδότοπος !!!!

Μοιράσου το άρθρο!