Περιβάλλον

20/05/2017 - 17:39

Μυτιλήνη: Διέλυσαν δουλεμπορικό σκάφος μέσα στη θάλασσα.... κίνδυνος ρύπανσης

Σ

ε «νεκροταφείο» πλοίων είχε μετατραπεί το λιμάνι της Μυτιλήνης από τα κατασχεμένα – δεσμευμένα από τις Ελληνικές αρχές πλοιάρια που χρησιμοποίησαν δουλέμποροι και μετανάστες για να έρθουν από την Τουρκία στη Λέσβο.

Όλοι συμφωνούμε ότι αυτή η απαράδεκτη εικόνα έπρεπε να αλλάξει. Σήμερα ο Δήμος Λέσβου στην προσπάθειά του να αλλάξει την αρνητική εικόνα προχώρησε στη μεταφορά  σκαφών στο θαλάσσιο χώρο απέναντι από τη ΔΕΗ.  Ως εδώ να πούμε ένα μεγάλο μπράβο για την προσπάθεια του Δήμου.

Υπάρχει όμως ένα μεγάλο «αλλά»….

Ο Δήμος με την επίβλεψη του Αντιδημάρχου κ. Κατζανού προχώρησε στη διάλυση σκάφους μέσα στη θάλασσα!!!!  Με απλά λόγια ο Δήμος με αυτή την ενέργεια ελέγχεται για πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης καθώς μεγάλος μέρος αυτών των υλικών ( υγρά από μπαταρίες , λάδια, μεταλλικά αντικείμενα , χρώματα κτλ) θα καταλήξουν και θα μείνουν για δεκαετίες μέσα στη θάλασσα.

Ποιος έδωσε άραγε άδεια για διάλυση σκαφών μέσα στη θάλασσα; Ποια εταιρεία διασφάλισε την αποφυγή πρόκλησης θαλάσσιας ρύπανσης; Ποια μέτρα προστασίας είχαν ληφθεί;

Αναμένουμε απαντήσεις!

 Φωτογραφίες Νατάσα Παπανικολάου   / Γιώργος Παπαδόπουλος

Μοιράσου το άρθρο!