Περιβάλλον

27/05/2011 - 11:32

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Παμφίλων ζητά... το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου δεν απαντάει...

Από τις 15 Απριλίου ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος έστειλε την παρακάτω  επιστολή στο Λιμενικό Ταμείο Λέσβου αλλά απάντηση δεν πήρε !!!!! "ΜΠΡΑΒΟ"  ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ!!!!   Πάμφιλα,   15  / 4 / 2011
   ΠΡΟΣ: Λιμενικό Ταμείο Λέσβου
ΘΕΜΑ: Αίτημα τοποθέτησης κωδώνων ανακύκλωσης και αίτημα αντικατάστασης/ αποκατάστασης λαμπών/ στύλων ηλεκτροφωτισμού
Αιτούμαστε τοποθέτηση κωδώνων ανακύκλωσης στην περιοχή των Παμφίλων ή της Παναγιούδας, που θα καλύψουν τις ανάλογες ανάγκες των δημοτικών ενοτήτων/ κοινοτήτων βόρεια της πρωτεύουσας (Πάμφιλα, Παναγιούδα, Αφάλωνας, Μόρια, Πύργοι Θερμής, Λουτρόπολη Θερμής), καθότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν υποδομές συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, ενώ υπάρχει ζήτηση.
Σε περίπτωση που δεν γίνεται να προστεθούν άλλοι κώδωνες ανακύκλωσης, προτείνουμε να μεταφερθούν οι κώδωνες που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή της Βαρειάς (στο Λιμανάκι), δεδομένου του ότι γεμίζουν με αργούς ρυθμούς σε σχέση με τους κώδωνες που έχουν τοποθετηθεί στα υπόλοιπα σημεία της πόλης. Εξάλλου, με αυτόν τον τρόπο, σχεδόν καταργείται η απόσταση που καλείται να διανύσει η εταιρεία «Χυτήρια Λέσβου» για να συλλέξει τα ανακυκλώσιμα υλικά, αφού η έδρα της βρίσκεται πλησίον του προτεινόμενου σημείου.
Το συγκεκριμένο σημείο που προτείνουμε να τοποθετηθούν οι κάδοι είναι η περιοχή έξω από τα σχολεία των Παμφίλων (σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση του Λιμενικού Ταμείου με την ΤΕΔΚ) ή το Λιμανάκι της Παναγιούδας (νότια πλευρά).
Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Παμφίλων (σε συνεργασία με άλλους τοπικούς συλλόγους, τους οποίους θα ενημερώσουμε) θα βοηθάει στην επίβλεψη της καλής λειτουργίας της όλης αυτής προσπάθειας ανακύκλωσης στην περιοχή των κοινοτήτων βόρεια της Μυτιλήνης, εφόσον γίνει δεκτό το αίτημά μας.
Κατά δεύτερο λόγο, σας ενημερώνουμε ότι οι λάμπες ηλεκτροφωτισμού της παραλίας Παμφίλων που βρίσκονται στο χώρο ευθύνης σας, χρίζουν αλλαγής και συντήρησης. Συγκεκριμένα, εδώ και αρκετό καιρό λάμπες δεν υπάρχουν και οι κολώνες τους έχουν σκουριάσει προκαλώντας αισθητική όχληση. Κατά συνέπεια, οι λάμπες πρέπει να αντικατασταθούν και οι κολώνες/ στύλοι να βαφούν. Αν για οποιοδήποτε λόγο, η συντήρησή τους είναι ανέφικτη, τότε από το να συνεχίσουν να υπάρχουν σε αυτή την κατάσταση, είναι καλύτερο να αποκολληθούν και να απομακρυνθούν.
πηγη:

Μοιράσου το άρθρο!