Περιβάλλον

22/03/2013 - 18:18

Ώρα της Γης: Ποδήλατα στη Μυτιλήνη - Συμμετοχή Τοπικής Κοινότητας Ιππείου

Ώρα της Γης:  Ποδήλατα στη Μυτιλήνη - Συμμετοχή Τοπικής Κοινότητας Ιππείου

Κάλεσμα από τους ποδηλάτες Μυτιλήνης

Θα χαρίσεις ένα αντικείμενο που δεν χρειάζεσαι; Θα χρησιμοποιήσεις βιώσιμο τρόπο για τις μετακινήσεις σου στην πόλη; Θα πρασινίσεις το μπαλκόνι σου; Στην Ώρα της Γης 2013, δεν σβήνουμε απλώς τα φώτα. Προκαλούμε τον κόσμο για μία καλύτερη ζωή!

Στις 23 Μαρτίου, στις 20:30, η παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία ευαισθητοποίησης του WWF επιστρέφει και μας καλεί να κάνουμε τη δική μας δέσμευση για μία καλύτερη ζωή σε έναν ζωντανό πλανήτη.
Οι ποδηλατικές ομάδες Μυτιλήνης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχουν στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης του WWF με Ποδηλατοπορεία που θα ξεκινήσει στις 20:30 από την Πλατεία Σαπφούς με κατεύθυνση τις γειτονιές της πόλης μας.

 


ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΙΠΠΕΙΟΥ


Την χρονιά που πέρασε, η περιοχή του Ευεργέτουλα επλήγη δύο φορές από πλημμύρες γεγονός που καταδεικνύει πως η κλιματική αλλαγή έχει πλέον χτυπήσει και την πόρτα του νησιού μας.
Η Τοπική Κοινότητα Ιππείου , συμμετέχοντας για τρίτη συνεχή χρονιά στην καμπάνια του WWF «Ώρα της Γής» ενημερώνει πως θα προβεί στο κλείσιμο του Δημοτικού Φωτισμού του χωριού, το Σαββάτο 23-3-2012 από ώρα 20:30 έως 21:30 και καλέι παράλληλα τους συνδημότες της ,να μετέχουν ενεργά -την ίδια ώρα- με το κλείσιμό του οικιακού τους φωτισμού ως συμβολική κίνηση, που μπορεί όμως να συμβάλει σημαντικά στην ανάδειξη της επιτακτικής ανάγκης για εξοικονόμηση ενέργειας και κατ’ επέκταση προστασίας του περιβάλλοντος.
Βεβαίως το μείζον είναι , να γίνουμε κοινωνοί μιας νέας αντίληψης και στάσης ζωής απέναντι σ’ ένα συνεχώς διογκούμενο πρόβλημα. Στο πλαίσιο αυτό, η Τ.Κ Ιππείου προχώρησε πέρυσι στην τοποθέτηση φωτοβολταϊκού συστήματος φωτισμού στο πάρκινγκ του χωριού, αλλαγή των συμβατικών λαμπτήρων Φ.Ο.Π με λαμπτήρες οικονομικού τύπου και βεβαίως ξεκίνησε ήδη το πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης για το οποίο περιμένουμε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή.
Εάν όλοι και ο καθένας μας ξεχωριστά δεν αναλογιστούμε τις συνέπειες της παρέμβασης  του ανθρώπινου είδους (με ποικίλους τρόπους) στο περιβάλλον, τότε δυστυχώς το μέλλον μας και το μέλλον των επόμενων  γενεών προβλέπεται δυσοίωνο.
 

 

Μοιράσου το άρθρο!